Ο Φίλιππος Αστρεινίδης, αθλητής αντισφαίρισης και μαθητής του CGS Elite Athlete Programme γίνεται δεκτός στο Princeton με Υποτροφία

Ο Φίλιππος Αστρεινίδης, μαθητής της Γ’ Λυκείου και μέλος του CGS Elite Athlete Programme έλαβε σήμερα, 7 Aπριλίου, την επίσημη ενημέρωση  της εισαγωγής του στο Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ, Princeton University με Υποτροφία Φοίτησης!

Ο Φίλιππος είναι ο Νο1 Έλληνας παίκτης αντισφαίρισης κάτω των 18 ετών (ITF U18 rankings), ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 2021 θα είναι μέλος της κορυφαίας ομάδας αντισφαίρισης του Πανεπιστημίου Princeton, Princeton Tigers!

 

IMG_2041

O Φίλιππος Αστρεινίδης, ο κορυφαίος Junior Έλληνας αθλητής αντισφαίρισης στη παγκόσμια βαθμολογία του International Tennis Federation κάτω των 18 ετών, μαθητής του CGS Elite Athlete Progrramme, γίνεται δεκτός στο Princeton University με υποτροφία!

Ο Φίλιππος Αστρεινίδης, μαθητής της Γ΄ Λυκείου του CGS και μέλος του CGS Elite Athlete Programme, έγινε δεκτός στο Princeton University. Στο πλαίσιο των σπουδών του, θα γίνει μέλος της ομάδας αντισφαίρισης του Princeton, τους «Princeton Tigers», που συγκαταλέγεται στις κορυφαίες κολλεγιακές ομάδες στις ΗΠΑ.

Η μεγάλη του επιτυχία αποτελεί το επιστέγασμα πολλών χρόνων σκληρής προσπάθειας, αφοσίωσης, στόχου, προσήλωσης και αγάπης για το τένις. Όπως ο ίδιος τονίζει σε συνέντευξή του, πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε η ουσιαστική βοήθεια που του παρείχε το CGS Elite Athlete Programme, διότι μέσω αυτού κατάφερε να συνδυάσει τις πολύωρες και απαιτητικές προπονήσεις με τις σχολικές του υποχρεώσεις. Με ένα ευέλικτο πρόγραμμα σπουδών και προπονήσεων, με συμβουλευτική καθοδήγηση, ψυχολογική στήριξη και διαρκή εξατομικευμένη παρακολούθηση από κορυφαίους προπονητές και επιστημονικούς συνεργάτες, κατόρθωσε να ανταπεξέλθει εξίσου ικανοποιητικά και στο τένις αλλά και στις ακαδημαϊκές του υποχρεώσεις.

Καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχία του ήταν η ουσιαστική και πολύπλευρη στήριξη της οικογένειάς του καθώς και η άψογη συνεργασία τους με το CGS (Εκπαιδευτήρια Κωστέα – Γείτονα), τους καθηγητές και τους προπονητές του. Χαρακτηριστικά αναφέρουν οι γονείς του, τα εξής: «Ήταν μια μακρά, δύσκολη και συχνά γεμάτη απογοητεύσεις περίοδος, ειδικά τα πρώτα χρόνια. Ο Φίλιππος όμως επέμενε, στο άθλημα, στις πολλές ώρες προπόνησης, στη βελτίωση της τεχνικής του. Μέσα από αυτή την επίπονη διαδικασία, με πολλές νίκες αλλά και πολλές ήττες, ωρίμασε, έμαθε να αντιμετωπίζει δύσκολες καταστάσεις και ανθρώπους, βίωσε τον ανταγωνισμό και ήρθε αντιμέτωπος ακόμα και με τον εαυτό του. Σε αυτή του την πορεία ήμασταν πάντα δίπλα του. Όλη η τότε οικογενειακή ζωή περιστράφηκε γύρω από το άθλημα. […] Όσο όμως επέμενε, είχαμε αποφασίσει να τον στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Με τον καιρό ήρθαν και οι επιτυχίες, σκαλί-σκαλί, η πρώτη συμμετοχή του με την Εθνική Ελλάδος στα 12, η κατάκτηση πολλών Ελληνικών τουρνουά και κυρίως του Πανελληνίου πρωταθλήματος στα 16 του, η 8άδα με την εθνική ομάδα στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Juniors Davis Cup, οι πρωτιές σε διεθνή τουρνουά νέων του International Tennis Federation τόσο στα μονά όσο και στα διπλά και φυσικά η πολύ καλή πορεία του στο φημισμένο Orange Bowl το 2019 στο Μαϊάμι, στο οποίο είχε την ευκαιρία να γνωριστεί με πολλούς κολλεγιακούς προπονητές των ΗΠΑ. […] Ιδιαίτερο ρόλο έπαιξε και η κυρία Κάθυ Αγγελοπούλου, CGS ΙΒ Diploma Programme Deputy Coordinator, πολύτιμη συνοδοιπόρος στην ολοκλήρωση της συμφωνίας με το Princeton και σίγουρα η Ζωή και ο Χρήστος Γείτονας που οραματίστηκαν και δημιούργησαν την ενδοσχολική υποδομή για νέους αθλητές. Φυσικά οι προπονητές του τόσο στο σχολείο όσο και στον αγαπημένο του Όμιλο Αντισφαίρισης Παπάγου, ήταν από την αρχή οι απόλυτοι καθοδηγητές του. Οπότε με την ευκαιρία θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Χριστίνα Ζαχαριάδου, Head Coach Tennis του CGS και φυσικά όλο το team του που απαρτίζεται από τον Ρένο Συμεωνίδη, Κώστα Τσιάνο, τον γυμναστή του Πέτρο Τρυφωνίδη καθώς και τον mental coach του Κώστα Περγαντή».

Ο Φίλιππος Αστρεινίδης, μετρά στο ενεργητικό του πολυάριθμες διακρίσεις, βραβεία και μετάλλια σε διεθνείς και εγχώριους αγώνες, κατακτώντας πολύ συχνά τις πρώτες θέσεις και κάνοντάς μας όλους υπερήφανους. Αποτελεί παράδειγμα μαθητή-αθλητή, αφού καταφέρνει να συνδυάσει, με ισορροπία, τις ακαδημαϊκές  του προσδοκίες με τις υψηλές αθλητικές του επιδόσεις και να πετύχει έναν εξαιρετικά δύσκολο στόχο, που επιβεβαιώνει τη δύναμη της θέλησης και της επιμονής του.

Όλη η ομάδα υποστήριξης του Φίλιππου αλλά και το σύνολο της κοινότητας του CGS, εύχεται, από καρδιάς, καλή σταδιοδρομία και καλές επιδόσεις στα γήπεδα  του Princeton University.

 

Πληροφορίες για το Elite Athlete Programme:

Σύντομη αναδρομή στις επιτυχίες του Φίλιππου:

Μάρτιος 2021

 CGS Lyceum student Filippos Astreinidis, has verbally committed to Princeton University Men’s Tennis Team

It is with great pride that we share the exciting first news…

CGS Lyceum student Filippos Astreinidis, has verbally committed to Princeton University Men’s Tennis Team. A member of the CGS Elite Athlete Programme, and the number 1 ranked Greek player in the ITF U18 rankings, Filippos joins the Tigers in the Fall of 2021.

Go Tigers! Go CGS! Go Filippos! More details to come!

 

Νοέμβριος 2020

Ο Φίλιππος κατακτά άλλον ένα τίτλο

O Φίλιππος Αστρεινίδης, μαθητής της Γ´ Λυκείου και μέλος του CGS Elite Athlete Programme με το άθλημα της αντισφαίρισης (τένις), συμμετείχε στο διεθνές τουρνουά ITF Juniors U18 J5 στη Λεμεσό της Κύπρου, που διεξήχθη από τις 18/10-24/10/2020, κατακτώντας και τους δύο τίτλους, στα μονά και στα διπλά!

Η κατάκτηση αυτή, όπως ανέφεραν οι γονείς του Φίλιππου,  είναι πολύ μεγάλης σημασίας, τόσο για τον ίδιο , όσο και για τη διεθνή κατάταξή του και κατά συνέπεια και για τις συνομιλίες που διατηρεί με πανεπιστήμια της Αμερικής. Όλη η κοινότητα του CGS συγχαίρει τον Φίλιππο και την ομάδα που τον στηρίζει για άλλη μια φορά! Θερμά συγχαρητήρια!

 

Mάιος 2019

Επιτυχίες Φίλιππου Αστρεινίδη

13 νίκες για τον Φίλιππο!

O Φίλιππος Αστρεινίδης, έκανε μία εξαιρετική εμφάνιση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Tennis Juniors κάτω των 16 ετών που διεξήχθη από τις 15/4/2019-24/4/2019 στην Πετρούπολη, κατακτώντας τρεις τίτλους. Εντός μίας εβδομάδος έπαιξε 15 αγώνες, πετυχαίνοντας 13 νίκες.

Ο Φίλιππος κατάφερε να αναδειχθεί Πρωταθλητής Ελλάδος, κατακτώντας την 1η θέση χάνοντας μόνο ένα σετ σε όλο το τουρνουά. Επίσης κατέκτησε την 2η θέση στα διπλά αγοριών και την 3η θέση στα μικτά διπλά.

Μετά από τις επιτυχίες αυτές ο Φίλιππος παραμένει Νο.1 στην επίσημη πανελλήνια βαθμολογία στα αγόρια κάτω των 16 ετών.

 

 Φεβρουάριος 2019

 Κι αλλες επιτυχίες για τον Φίλιππο Αστρεινίδη!

Ο Φίλιππος Αστρεινίδης, μαθητής της  Α΄ Λυκείου που παρακολουθεί το Εlite Αthlete Programme, συμμετείχε και κατέκτησε την 1η νίκη στο 1ο Ε1 Πανελλαδικό Πρωτάθλημα της χρονιάς, στην κατηγορία Α16, που έλαβε χώρα στη Γλυφάδα από το Σάββατο 16 έως την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019.

Στο Πρωτάθλημα συμμετείχαν 32 αθλητές στα προκριματικά και άλλοι 32 στο κυρίως ταμπλό.

Ο Φίλιππος ήταν στο Νο1 του ταμπλό ως προς την κατάταξη και με τη νίκη του αυτή πέτυχε την παραμονή του στην πρώτη θέση στα Αγόρια κάτω των 16 ετών πανελληνίως.

 

Οκτώβριος 2018

Κατάκτηση της 2η Θέσης στο Πανελλαδικό Πρωτάθλημα Ε1 Λάρισας

Ο αθλητής του CGS Elite Athlete Programme, Φίλιππος Αστρεινίδης, κατέκτησε την 2η θέση στο Πανελλαδικό Πρωτάθλημα Ε1 Λάρισας στην κατηγορία Αγόρια 16.

Με την επιτυχία του αυτή, ο Φίλιππος παραμένει 1ος στην πανελλαδική βαθμολογία για αθλητές που είναι γεννημένοι το 2003 και μετά, και 3ος στην πανελλαδική βαθμολογία για αγόρια κάτω των 16 ετών.

Θερμά συγχαρητήρια στον Φίλιππο για τις αθλητικές και προσωπικές του κατακτήσεις.

 

Μάρτιος 2018

Κατάκτηση της 2ης θέσης από τον Φίλιππο Αστρεινίδη στο Πανελλαδικό Πρωτάθλημα Τεννις

Στο Ε2 Πανελλαδικό Πρωτάθλημα Τέννις που διεξήχθη στον Μαραθώνα στις 11-13/3/2018, ο Φίλιππος Αστρεινίδης κατέκτησε την 2η νίκη στα μονά στην κατηγορία Αγόρια U16.

Προηγήθηκαν ο προημιτελικός διάρκειας δύο ωρών και ο ημιτελικός τριών ωρών, με αποτέλεσμα την έντονη καταπόνηση και τον τραυματισμό του στο χέρι. Ωστόσο, επέλεξε να ξεκινήσει και να ολοκληρώσει τον τελικό παρά τους έντονους πόνους που ένιωθε καθ’ όλη τη διάρκειά του.

Τα θερμά μας συγχαρητήρια για την διάκρισή του καθώς και για την εξαιρετική του προσπάθεια!

Του ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση και επάνοδο στα γήπεδα.

 

Οκτώβριος 2017

 Φ. Αστρεινίδης – 2η θέση Tennis Europe

Ο μαθητής του CGS, Φίλιππος Αστρεινίδης, κατάφερε να κατακτήσει τον πρώτο ευρωπαϊκό του τίτλο στο τέννις. Με τη 2η θέση στα διπλά του Tennis Europe Nikosia Field Club U14 και την εξαιρετική του αγωνιστική εμφάνιση, μας έκανε υπερήφανους!

Συγχαρητήρια, Φίλιππε

Πάντα να θέτεις υψηλούς στόχους και να τους πετυχαίνεις!

 

 (16 Οκτώβριος 2017)

Ο Φίλιππος Αστρεινίδης, μαθητής του CGS στην Γ΄ Γυμνασίου, μας έκανε υπερήφανους μετά από μια αξιοθαύμαστη και περιπετειώδη μάχη που έδωσε στο πλαίσιο του 5ου Πανελλαδικού Πρωταθλήματος Τένις στην Πτολεμαΐδα στην κατηγορία Αγόρια 14.

Στον ημιτελικό, στα μονά, τραυματίστηκε ελαφρά, γεγονός που τον ανάγκασε να εγκαταλείψει προσωρινά. Αφού όμως ξεκουράστηκε λίγο και δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες, ξαναμπήκε δυναμικά στον αγώνα και κατάφερε να νικήσει στον ημιτελικό διπλού.

Στη συνέχεια, αγωνίστηκε στον τελικό διπλού και κέρδισε επάξια την πρώτη θέση!

Του αξίζουν θερμά συγχαρητήρια όχι μόνο για τις νίκες του αλλά κυρίως για την προσπάθεια που κατέβαλλε μετά από έναν δυσάρεστο τραυματισμό. Δεν εγκατέλειψε τον αγώνα αλλά συνέχισε με ακόμη μεγαλύτερο θάρρος και επιμονή για να πετύχει το στόχο του και τα κατάφερε!

 

 Μάιος 2017

 Πρωταθλητής Ελλάδας o Φίλιππος Αστρεινίδης | Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης Juniors 2017

Ο Φίλιππος Αστρεινίδης, μαθητής της Β΄ Γυμνασίου και μέλος του CGS Elite Athlete Programme κατέκτησε την Πρώτη θέση στα διπλά με τον συμπαίκτη του, Γιώργο Νουχάκη, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Το Πανελλήνιο  Πρωτάθλημα Τένις διεξήχθει στις εγκαταστάσεις του Σωματείου «Αλέξανδρος Β», στον Μαραθώνα, (20 -15 Απριλίου 2017), όπου συμμετείχαν 950 αθλητές/τριες από 145 Σωματεία, σε 12 γήπεδα. Τα παιδιά αγωνίστηκαν σε αγώνες μονού, διπλού και μεικτού διπλού, σύμφωνα με τους κανόνες της Διεθνούς Ομοσπονδίας και το Ολυμπιακό πρόγραμμα.

Θερμά συγχαρητήρια στον Φίλιππο εκ μέρους όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας του CGS.

Αποτελέσματα: http://efoa.gr/panellinio-protathlima-juniors-2017-oi-treis-prwtoi-nikites-telika-apot/

 

Μάρτιος 2017

Μεγάλες Διακρίσεις για τους Τενίστες του CGS

Στο 1ο πανελλαδικό τουρνουά ΤΕΝΝΙΣ, κατηγορίας Ε2 που έγιναν σε Ηράκλειο – Κρήτης, Βόλο και Τρίπολη, Ο Φίλιππος Αστρεινίδης (ΓΒ2), μέλος του CGS Elite Athlete Programme,

κατέκτησε την επίσης την 1η θέση στα μονά και στα διπλά στην κατηγορία κάτω των 14 ετών στο Βόλο.

 

Νοέμβριος 2016

Διακρίσεις στο 5ο Ενωσιακό Πρωτάθλημα Juniors της ΕΦΟΑ της ΙΑ Ένωσης

 Το Σαββατοκύριακο 19-20/11/2016 πραγματοποιήθηκε το 5ο Ενωσιακό Πρωτάθλημα Juniors της ΕΦΟΑ, της ΙΑ Ένωσης, στο Γουδί.

Ο Φίλιππος Αστρεινίδης μαθητής μας (ΓΒ2), μέλος του CGS Elite Athlete Programme, βγήκε 2ος στην κατηγορία Α16, (αγόρια κάτω των 16 ετών).

Log in with your credentials

Forgot your details?