Διάκριση στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό 3D Σχεδίασης και εκτύπωσης “ST3dM”

To CGS συμμετείχε τον Μάιο του φετινού έτους με 2 ομάδες μαθητών του Γυμνασίου/IB MYP στον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Τρισδιάστατης Σχεδίασης και Εκτύπωσης ST3dM. Οι ομάδες μας διακρίθηκαν με το βραβείο καλής πρακτικής των 10 καλύτερων έργων της κατηγορίας λαμβάνοντας την 4η και 7η θέση πανελληνίως. Ο διαγωνισμός διεξήχθη στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας του Εργαστηρίου Διδακτικής της Φυσικής και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης για την εισαγωγή της εκπαιδευτικής φιλοσοφίας STEΑM (Science–Technology–Engineering–Art-Mathematics)στο Ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα (http://st3dm.web.auth.gr). Οι ομάδες μας ξεχώρισαν και θα συμμετάσχουν στο επερχόμενο συνέδριο για την παρουσίαση των εργασιών τους.

Το θέμα του διαγωνισμού αφορούσε την σχεδίαση και δημιουργία ενός τεντωτήρα μάσκας (mask tensioner). Εφαρμόζοντας τις γνώσεις που απέκτησαν στο μάθημα της Σχεδίασης (Πληροφορικής/Τεχνολογίας) του ΙΒ ΜΥP, τα παιδιά ερεύνησαν, ανέπτυξαν τις ιδέες τους, σχεδίασαν με τη χρήση του λογισμικού Tinkercad και υλοποίησαν τους δικούς τους τεντωτήρες, οι οποίοι και εκτυπώθηκαν στον τρισδιάστατο εκτυπωτή του σχολείου.

Οι ομάδες οι οποίες συμμετείχαν ήταν:

Ομάδα 1: Ορφέας Μαύρος, Suyu Peng – μαθητές Α΄ Γυμνασίου (υπεύθυνες καθηγήτριες: Αλεξία Ιακώβου, Μαρία Ζαχαριάδου) – 7η θέση.

Ομάδα 2: Chen He Bei, Shichang Zhang, Ιωάννα Ζάφτη, Jean Σταθοπούλου – μαθήτριες Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου (υπεύθυνες καθηγήτριες: Βενετία Μολίν, Ελένη Ζαβλανού) – 4η θέση.

 

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές για τη συμμετοχή και την κατάκτησή τους!

Log in with your credentials

Forgot your details?