Δράσεις του Ομίλου Ρητορικής και Εικονικών Δικών – Σχολικό έτος 2019-2020

Την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019, τα παιδιά του Ομίλου Ρητορικής και Εικονικών Δικών με συντονίστρια τη φιλόλογο / εκπαιδεύτρια ρητορικής, κα. Γεωργία Καραμήτρου, παρακολούθησαν στο Μουσείο Μπενάκη την ταινία Speak up, η οποία συμμετείχε στo διεθνές φεστιβάλ ντοκιμαντέρ, το KinderDocs.

Συγκεκριμένα, σε αυτήν την ταινία φοιτητές και φοιτήτριες από τα προάστια του Παρισιού προετοιμάζονται, για να συμμετάσχουν στον ετήσιο διαγωνισμό ρητορικής Eloquentia.

Στο τέλος της ταινίας τα παιδιά του ομίλου αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τη δυναμική του προφορικού λόγου και γνώρισαν από κοντά την πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση, την κα. Βάλια Λουτριανάκη.

Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020, τα παιδιά του Ομίλου Ρητορικής και Εικονικών Δικών με την καθοδήγηση της φιλολόγου / εκπαιδεύτριας ρητορικής, κας. Γεωργίας Καραμήτρου, έλαβαν μέρος στους ΣΤ΄ Διασχολικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης, που διοργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα – Λιναρδάτου.

Σε αυτούς συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από 26 δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Αττικής, της Κορίνθου και της Άνδρου.

Πρόκειται για έναν μαθητικό αγώνα Ρητορικής, στον οποίο τα παιδιά εξασκήθηκαν στους Διττούς Λόγους (debate), εξέφρασαν τις σκέψεις τους και επιχειρηματολόγησαν πάνω σε επίκαιρα θέματα, κοινωνικά και φιλοσοφικά.

Την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020, ο Όμιλος Ρητορικής και Εικονικών Δικών με τη συνεργασία του οργανισμού Afixis διοργάνωσε στον χώρο του σχολείου προσομοίωση του διαγωνισμού εικονικών δικών «Πρωταγόρας», προκειμένου τα παιδιά να εξοικειωθούν με τη διαδικασία και να γνωρίσουν τον κόσμο της Δικαιοσύνης.

Σε αυτήν την εκδήλωση τα παιδιά εξοικειώθηκαν με τη δημόσια ομιλία, επιχειρηματολόγησαν πάνω σε επίκαιρα θέματα και εξάσκησαν την κριτική τους σκέψη.

Log in with your credentials

Forgot your details?