Δράση Ε’ Δημοτικού | ΒραχιΟΛΟΙ μαζί

Πρωτοβουλία αγάπης

Οι μαθητές του Ε1 λίγο πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς, είχαν μία πρωτοβουλία, μία πρωτοβουλία αγάπης και προσφοράς. Όλα ξεκίνησαν από τη Φαίδρα. Η Φαίδρα είχε την ιδέα να φτιάξει βραχιολάκια από κλωστές τα οποία θα μπορούσε να δωρίσει σε συμμαθητές έναντι ενός οποιοδήποτε μικρού χρηματικού ποσού προκειμένου να δοθεί σε έναν συνάνθρωπό μας που έχει μεγάλες οικονομικές δυσκολίες. Την ιδέα της δέχτηκαν με πολλή χαρά και ενδιαφέρον οι συμμαθητές της που αμέσως σήκωσαν μανίκια και θέλησαν να βοηθήσουν για αυτόν τον κοινό σκοπό, για τον κύριο που έχει ανάγκη. Χρειάστηκαν λίγα λεπτά για να ενημερώσουν τα ίδια τα παιδιά τη Διεύθυνση του σχολείου, να οργανώσουν όλα τα απαραίτητα υλικά και τις διαδικασίες. Η επόμενη ημέρα μας βρήκε όλους στην αίθουσα, πάνω από κλωστές να φτιάχνουμε βραχιόλια τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα (χρήση αντισηπτικού, σακουλάκι για κάθε βραχιόλι, κλπ). Το πρώτο βραχιόλι μπήκε στο σακουλάκι του και η ανυπομονησία για να κάνουν τον αριθμό των βραχιολιών διψήφιο ήταν έκδηλη. Ο σκοπός ήταν και είναι ένας, να προσφέρουν ό,τι μπορούν για τον συνάνθρωπο. Άλλωστε όλα μπορούν να γίνουν αν υπάρχει θέληση!

Για να ενισχυθεί αυτή η πράξη προσφοράς, οι μαθητές των υπόλοιπων τμημάτων της Ε’ Δημοτικού θα έχουν την ευκαιρία, εάν το επιθυμούν, να επιλέξουν ένα από τα βραχιολάκια που έφτιαξαν οι συμμαθητές τους στο Ε1 και να συνεισφέρουν με οποιοδήποτε χρηματικό ποσό.

Όπως είπαν τα παιδιά, σημασία δεν έχει η αξία των χρημάτων που προσφέρεις αλλά η πράξη και η χαρά του να βοηθάς κάποιον κι ας μην τον ξέρεις. Ας τους θυμίζει κάθε φορά αυτό το βραχιόλι την ημέρα αυτή που όλοι εργάστηκαν για έναν κοινό σκοπό, ας είναι ο λόγος για να τους θυμίζει αυτή την πράξη προσφοράς.

Log in with your credentials

Forgot your details?