Οι μαθητές Δημοτικού συνομιλούν με τη μοναδική κάτοικο του νησιού της Κινάρου

Το Δημοτικό του CGS ξεκινάει την υλοποίηση μια νέας δράσης, του Project Κίναρος.

Την εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα, οι μικροί μαθητές της Α’ Δημοτικού/ΙΒ PYP είχαν την ευκαιρία, μέσα από μια παρουσίαση, να γνωρίσουν τον τρόπο ζωής της κυρίας Ειρήνης Κατσοτούρχη, που είναι η μοναδική κάτοικος του νησιού της Κινάρου.

Τα παιδιά ευαισθητοποιήθηκαν, συζήτησαν με τις δασκάλες τους για τον τρόπο ζωής της και εξέφρασαν τις σκέψεις και τις ιδέες τους. Με την ολοκλήρωση της παρουσίασης αυτής έφτιαξαν ζωγραφιές με τις ευχές τους για την κυρία Ειρήνη.

Οι ζωγραφιές αυτές έγιναν βιβλίο και ταξιδεύουν ήδη προς την Κίναρο!

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας, κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, επισκέφθηκε στις 23.12 την Κίναρο και τη μοναδική κάτοικο του νησιού για να της ευχηθεί καλές γιορτές! Λίγες ημέρες πριν, η κυρία Ειρήνη Κατσοτούρχη, η μοναδική κάτοικος της νήσου Κίναρος, συγκίνησε με την ιστορία της όλους τους μαθητές της Β Δημοτικού. «Πώς είναι να ζει μόνη της και να μην έχει κανέναν γείτονα;», «Δε φοβάται;», «Τι θα γίνει αν πάθει κάτι;» ήταν λίγες μόνο από τις απορίες των παιδιών, τα οποία πληροφορήθηκαν για τη ζωή της από τους δασκάλους τους και σχετικές εικόνες/videos. Με τη βοήθεια του Τμήματος Σχολικών Ψυχολόγων και την υλοποίηση του Πρόγραμμα Πρωτογενούς Πρόληψης “Κοιτάω μέσα μου.. Κατανοώ τις ανάγκες μου!” που πραγματοποιήθηκε σε όλα τα τμήματα του επιπέδου, οι μαθητές κατανόησαν πως η μοναξιά μπορεί να αποτελέσει επιλογή ζωής και όχι πάντα αρνητικό συναίσθημα. Μάλιστα ετοίμασαν για εκείνη κάρτες και ζωγραφιές με πολλή αγάπη!

Log in with your credentials

Forgot your details?