Νέα Μέτρα | Λειτουργία σχολείων 10.01.2022

Eπικαιροποιημένες οδηγίες για την επιστροφή των μαθητών του CGS στο σχολείο

Nέα πρωτόκολλα λειτουργίας των σχολικών μονάδων από την ερχόμενη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022, σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.

Τα υγειονομικά μέτρα που προβλέπονται, είναι τα εξής:

1. Προβλέπεται ένα (1) επιπλέον self-test για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων για όλους τους μαθητές. Επομένως, την εβδομάδα 10 – 14 Ιανουαρίου, θα διενεργηθούν τρία (3) δωρεάν self – test από τους μαθητές. Η διενέργεια των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων πραγματοποιείται εντός 24ώρου πριν από την έλευση των μαθητών στο σχολείο.

 

O έλεγχος στα σχολικά λεωφορεία και στις εγκαταστάσεις του CGS θα γίνει τις ημέρες:

  • Δευτέρα 10 Ιανουαρίου
  • Τρίτη 11 Ιανουαρίου
  • Παρασκευή 14 Ιανουαρίου

 

2. Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη προβλέπονται αυξημένοι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι σε όλο το τμήμα. Συγκεκριμένα:

  • οι μη εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν δύο (2) rapid – test και ένα (1) self – test σε διάστημα 5 ημερών, επιπλέον των δύο σταθερών self – test την εβδομάδα, άρα 5 τεστ σε 5 ημέρες.
  • οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν ένα (1) self – test, επιπλέον των δύο εβδομαδιαίων self – test, δηλαδή συνολικά τρία (3) self – test την εβδομάδα.

 

Οδηγίες για την αντιμετώπιση της πανδημίας, οι οποίες συνεχίζουν να ισχύουν, λαμβάνοντας υπόψιν και τα χαρακτηριστικά της μετάδοσης της μετάλλαξης Όμικρον:

  • Συνιστάται στους γονείς να θερμομετρούν τα παιδιά τους κάθε πρωί, πριν την προσέλευσή τους στο σχολείο ή την είσοδό τους στο σχολικό. Σε περίπτωση που κάποιος/α μαθητής/τρια έχει πυρετό (>37,5) θα πρέπει να παραμείνει στο σπίτι.
  • Συνιστάται στους γονείς να κρατούν τα παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα COVID-19 (βήχας, συνάχι, πονοκέφαλος, κόπωση, απώλεια γεύσης και όσφρησης, ναυτία και εμετός, διάρροια) στο σπίτι.
  • Σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που λάβαμε από την ομάδα των λοιμωξιολόγων ιατρών με τους οποίους είμαστε σε επικοινωνία, υπάρχει ισχυρή σύσταση για παραμονή των παιδιών στο σπίτι και όταν υπάρχει κάποιο μέλος στο περιβάλλον του σπιτιού, που εμφανίζει συμπτώματα COVID-19 ή/και βρίσκεται σε αναμονή αποτελεσμάτων ελέγχου για κορωνοϊό.

Για να ενημερωθείτε λεπτομερώς για όλα τα υγειονομικά μέτρα πρόληψης και προστασίας, σας ενθαρρύνουμε να επισκέπτεσθε συχνά την ιστοσελίδα του σχολείου, η οποία ανανεώνεται διαρκώς, στον σύνδεσμο cgs.gr/metra-prolipsis .

Log in with your credentials

Forgot your details?