35 Χρόνια Προγράμματος Ανταλλαγής Μαθητών CGS – Friedrich-Gymnasium Freiburg

Το Πρόγραμμα Ανταλλαγής Μαθητών σε συνεργασία με το Friedrich-Gymnasium του Freiburg της Γερμανίας συμπληρώνει φέτος 35 χρόνια ζωής, γεμάτα εμπειρίες, συγκινήσεις και δυνατές φιλίες.

Όλα αυτά τα χρόνια, το πρόγραμμα έχει προσφέρει σε πλήθος μαθητών τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στη Γερμανία και να γνωρίσουν τον τρόπο ζωής στη Νότια Βάδη-Βυρτεμβέργη, αλλά και να φιλοξενήσουν τους Γερμανούς μαθητές στην Ελλάδα και να γίνουν πρέσβεις του ελληνικού πολιτισμού. Στόχος του προγράμματος υπήρξε ανέκαθεν να ενώσει τους νέους της Ευρώπης και να τους κάνει πολίτες με πολυπολιτισμική συνείδηση που μπορούν να δουν πέρα από τα γεωγραφικά σύνορα.

Το 2019 το CGS και το Friedrich-Gymnasium Freiburg αδελφοποιήθηκαν και επισφράγισαν έτσι τη μακρά και γόνιμη συνεργασία τους, θέτοντας ταυτόχρονα στόχους για το μέλλον.

Ως ένδειξη εκτίμησης και φιλίας και για να τιμήσει την 35η επέτειο η σχολική κοινότητα του Friedrich-Gymnasium δώρισε στο CGS αντίγραφο κεφαλής κουκουβάγιας που κοσμεί το ιστορικό κτίριο του σχολείου στην οδό Jacobistraße 22 στο Freiburg.

Log in with your credentials

Forgot your details?