CGS Ωδείο – Συναυλία 18/12/2022 για γονείς

Το Ωδείο Κωστέα – Γείτονα CGS έχει μια ζωντανή, αποδοτική παρουσία εδώ και οκτώ χρόνια. Όλοι, καθηγητές, γραμματεία και μαθητές, πλησιάζουν ήχους και αρμονίες και αποδεικνύουν συνεχώς ότι η Μουσική είναι μια παγκόσμια γλώσσα επικοινωνίας των ανθρώπων, που δεν χρειάζεται μαθήματα και φροντιστήρια για να την ακούσεις, παρά μόνο για να μάθεις μουσική σε οργανικό και σε θεωρητικό επίπεδο.

Δυο σχολικά-ωδειακά χρόνια με την επιβολή του… φάλτσου κόβιντ ήταν πολλά. Τον πείσαμε να μας αφήσει φέτος το Δεκέμβριο, να παίξουμε σε δυο συναυλίες στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Μεγάρου της Μουσικής, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου. Είμασταν όλοι ευτυχισμένοι. Γονείς, συμμαθητές, συνάδελφοι. Η αίθουσα στις δυο συναυλίες φιλοξένησε σχεδόν τριακόσιους ακροατές. Σχεδόν ογδόντα μαθητές από τεσσάρων μέχρι δεκαέξι ετών, ανέβηκαν στη σκηνή, σόλο, αλλά και με ομαδικές παρουσίες. Χειροκροτήσαμε το πρώτο μας βιολιστικό γκρουπ μαθητών από έξι μέχρι 14 ετών και βέβαια τον… διάσημο πια Κήπο με τα τραγούδια, που μας έμαθε με την ευκαιρία των εορτών, να φτιάχνουμε μελομακάρονα τραγουδώντας! Όχι…παίζουμε!

Οι δυο μας συναυλίες είχαν και αυτές να αντιμετωπίσουν πισώπλατες επιδρομές γρίπης που άφησαν μακριά μας κάμποσους μαθητές μας, αρχάριους και αρκετά ή και πολύ προχωρημένους. Οι τελευταίοι εκπροσωπήθηκαν ιδανικά στο φινάλε: ο νεαρός Άγγελος Γεωργαράκης, παίζοντας εντυπωσιακά την Σονατίνα του Λ. βαν Μπετόβεν και ο Φίλιππος Μαράτος, παίζοντας με θαυμαστή ωριμότητα το Νυχτερινό έργο 21 του Φρεντερίκ Σοπέν, έκαναν αρκετούς μικρούς μαθητές να μας ρωτούν «εμείς πότε θα παίξουν τόσο ωραία»;

Φεύγοντας από το Μέγαρο, σκεφτόμουν: άραγε πιο ισορροπημένη θα ήταν η παιδεία των νέων αν μάθαιναν μουσική; Αν συμπορεύονταν στους ήχους με τη δημιουργική τους συμμετοχή; Έχουν όμως απαντήσει με πολλούς τρόπους άλλοι, αξιότεροι εμού: «Η αλήθεια της μουσικής βρίσκεται στη δόνηση εκείνη που παραμένει στο αυτί, όταν ο τραγουδιστής έχει τελειώσει το τραγούδι και ο οργανοπαίχτης δεν αγγίζει πια τις χορδές που ηχούν» δίδασκε ο Άραβας φιλόσοφος Κahlil Gibran. Ο Πλάτων είπε: «Η μουσική είναι ένας ηθικός κανόνας. Δίνει ψυχή στο σύμπαν, φτερά στη σκέψη, απογειώνει τη φαντασία, χαρίζει χαρά στη λύπη και ζωή στα πάντα». Ο Βρεττανός νευρολόγος Oliver Sacks δίδαξε ότι «Η μουσική είναι η υποσυνείδητη αριθμητική του σύμπαντος». Ο φυσιοδίφης Κάρολος Δαρβίνος έλεγε ότι αν μπορούσε να ξαναζήσει, θα διάβαζε ποίηση και θα άκουγε μουσική.

Το Ωδείο Κωστέα – Γείτονα CGS έχει ήδη απονείμει οκτώ άριστα διπλώματα και πτυχία, υπογεγραμμένα από σημαντικούς μουσικούς και μαέστρους. Είμαστε υπερήφανοι γιατί μαθητές μας, υπότροφοι στην Αμερική και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συνεχίζουν τις καλλιτεχνικές προσπάθειές τους. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα συνεχίσουμε, με όχημα την συστηματική προσπάθεια.

Θα ήθελα, να αντιγραψω ανωνύμως ένα από τα μηνύματα που λάβαμε από παρευρισκόμενους στη συναυλία, η επιλογή είναι εντελώς τυχαία:

Στέλνουμε σε όλους τους συντελεστές του Ωδείου, θερμά συγχαρητήρια για την διοργάνωση της χθεσινής συναυλίας.
Τα παιδιά μας ταξίδεψαν και μας μάγεψαν μέσα από τη μουσική. Ζωντανές αποδείξεις όλα τους για την εξαιρετική (μουσική) εκπαίδευση που λαμβάνουν από το ΩΔΕΙΟ CGS.
Σας ευχόμαστε από καρδιάς Καλές Γιορτές και το 2023 να μας βρει με Υγεία και ανεξάντλητη όρεξη για Δημιουργία!
Καλή συνέχεια στο έργο σας!!!

Εμείς ευχαριστούμε. Υγεία και αρμονία σε όλο τον κόσμο!!!
Με θερμές ευχαριστίες και γιορτινές ευχές!

Έφη Αγραφιώτη
Πιανίστα
Καλλιτεχνική διευθύντρια Ωδείου Κωστέα – Γείτονα CGS

Παρακάτω επισυνάπτεται ο σύνδεσμος μέσω του οποίου μπορείτε να δείτε φωτογραφικό υλικό από την συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών:
www.flickr.com/gp/cgs_school/224HV67vTz

Ο σύνδεσμος είναι αποκλειστικά προς ιδιωτική και προσωπική σας χρήση και παρακαλούμε να μην τον διαμοιραστείτε, προς διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων του συνόλου των μαθητών. Υπενθυμίζουμε πως δεν επιτρέπεται η κοινοποίηση, σε τρίτους, ομαδικών φωτογραφιών που περιλαμβάνουν κι άλλους μαθητές πέραν του παιδιού σας.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

Log in with your credentials

Forgot your details?