Γείτονα Ζωή (Μαθηματικά)

CVs-Professors-Academia-3 Η Ζωή Γείτονα γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το International Baccalaureate Diploma Programme των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα και επέλεξε να σπουδάσει Μαθηματικά στο Imperial College του Λονδίνου.

Στη συνέχεια πήγε στο Πανεπιστήμιο του Cambridge όπου ολοκλήρωσε Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διδακτική των Μαθηματικών, με έμφαση στις Διεθνείς Προοπτικές.Το 2005 συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο του Harvard στη Βοστώνη, όπου και ολοκλήρωσε δεύτερο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Μάθηση και Διδασκαλία.

Το 2006, μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα, ορίστηκε Συντονίστρια του Προγράμματος IB Diploma στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα. Παράλληλα, δίδαξε Μαθηματικά στο Γυμνάσιο και στο IB Diploma. Επιπλέον, το 2014 ανέλαβε τη Διεύθυνση του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα.

Η κ. Γείτονα είναι επίσης Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα και Διευθύντρια της Ελληνικής Εκπαιδευτικής Εταιρίας (Hellenic Association for Education). Από το 2015 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Harvard Club of Greece.

Μέσα στα ενδιαφέροντα της είναι η μουσική, με αρκετές συμμετοχές σε μουσικά σύνολα και θεατρικές παραστάσεις καθώς και ο αθλητισμός, με ιδιαίτερη αγάπη για την κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας.

 

Log in with your credentials

Forgot your details?