Η Χρυσή Άρκτος στην Υδατοσφαίριση!

Η μαθήτριά μας και αθλήτρια της υδατοσφαίρισης, Έλενα Ξενάκη, αξιοποιώντας το CGS Elite Athlete Programme, το μόνο πρόγραμμα για νεαρούς αθλητές στην Ελλάδα που θέλουν να συνδυάσουν την ακαδημαϊκή τους εκπαίδευση με το πάθος τους για τον αθλητισμό, κατέκτησε μιαπλήρη υποτροφία φοίτησης στο University of California, Berkeley ένα από τα καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα παγκοσμίως, και αποτελεί πλέονμέλος της γυναικείας ομάδας υδατοσφαίρισης της California , «Golden Bears»!

Η ιστορία μιας Elite αθλήτριας:

Το καλοκαίρι του 2014 η Έλενα γίνεται μέλος του CGS Elite Athlete Programme.  Το εκπαιδευτικό προσωπικό σχεδιάζει σε συνεργασία με το αθλητικό τμήμα του σχολείου ένα εξ’ ατομικευμένο πρόγραμμα σπουδών. Παράλληλα το σχολείο έρχεται σε επαφή με τα σημαντικότερα πανεπιστήμια στις Ηνωμένες Πολιτείες και τις γυναικείες ομάδες υδατοσφαίρισης. Μεταξύτουςτο USC, τοUCLA, τοArizona State University,τοStanford University κ.α.

To χειμώνα του 2014 το σχολείο μας έρχεται σε επαφή με τον Richard Corso, τον υπεύθυνο προπονητή της ομάδας γυναικείας υδατοσφαίρισης του Πανεπιστημίου του Berkeley, ενώ η Έλενα, παράλληλα με τις σπουδές της, συνεχίζει να αγωνίζεται με την ομάδα της τη Βουλιαγμένη και προετοιμάζεται να συμμετάσχει στην Εθνική αποστολή για του Ολυμπιακούς του 2016.

Το καλοκαίρι του 2015 παίρνει το απολυτήριο Λυκείου της και o Richard Corso ταξιδεύει στο Βόλο για να την παρακολουθήσει να παίζει στο πλαίσιο του παγκόσμιου πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης νέων γυναικών .

Το φθινόπωρο του 2015, ένα χρόνο μετά την εγγραφή της στο CGS Elite Athlete Programme, το σχολείο υποστηρίζει την Έλενα σε κάθε της κίνηση όσον αφορά στις αιτήσεις της, τις εξετάσεις της και την επικοινωνία με το Πανεπιστήμιο του Berkeley.

 

Το Νοέμβριο του 2015 το Berkeley προσφέρει στην Έλενα μια πλήρη υποτροφία και μια θέση στην ομάδα γυναικείας υδατοσφαίρισης της Καλιφόρνια!

Σε όλη τη διάρκεια της φοίτησής της, το σχολείο και ειδικά η μέντοράς της, η κα Αγγελική Γερόλυμου, και η Υπεύθυνη Αιτήσεων, κα Κάθυ Αγγελοπούλου, φρόντισαν ώστε να διατηρεί ένα υψηλό επίπεδο ακαδημαϊκής παιδείας και μόρφωσης χωρίς να πάψει να αθλείται σωστά και να παρακολουθεί όλες τις αθλητικές της υποχρεώσεις, τόσο με την ομάδα της τη Βουλιαγμένη, όσο και με την Εθνική Ομάδα.

Η επιτυχία της Έλενας είναι για εμάς μια απόδειξη της ανάπτυξης ενός ικανού νέου ανθρώπου μέσα στο κατάλληλο πλαίσιο στήριξης καθώς και του επιτυχημένου συνδυασμού της ακαδημαϊκής και αθλητικής πορείας ενός νέου επαγγελματία αθλητή. Αισθανόμαστε υπερήφανοι και ευχόμαστε η πορεία της να εμπνεύσει και άλλους μαθητές μέσα και έξω από το σχολείο μας.

 

Η Έλενα αυτή τη στιγμή προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2016 με την Εθνική Ομάδα υδατοσφαίρισης.

xenaki_02

Log in with your credentials

Forgot your details?