Η ομάδα του CGS διοργάνωσε το 6ο Παιδικό Αγώνα Τριάθλου, CGS Kids Triathlon, για την ενίσχυση της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»

Το CGS Kids Triathlon, η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση τριάθλου για παιδιά στην χώρα μας, επέστρεψε για 6η συνεχή χρονιά με τη συμμετοχή 300 παιδιών, για τους σκοπούς της ‘Ενωσης «Μαζί για το Παιδί».

O φετινός, CGS Kids Triathlon, αγώνας

Με την συμμετοχή περισσότερων από 300 παιδιών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Μαϊου η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση τριάθλου για παιδιά στην χώρα μας.

Η ομάδα του Αθλητικού Συλλόγου CGS, πιστή στο ομαδικό πνεύμα του αθλητισμού και του αθλητισμού γενικότερα ως τρόπου ζωής, διοργάνωσε στις εγκαταστάσεις του CGS,  το Σάββατο, 21 Μαΐου, τον καθιερωμένο πλέον και ειδικά σχεδιασμένο “αγώνα” τριάθλου για παιδιά Προ-Νηπιαγωγείου – Β΄ Γυμνασίου, CGS Kids Triathlon.

Στόχος της διοργάνωσης ήταν να φέρει σε επαφή τα παιδιά με το μοναδικό κόσμο του πολύ-αγωνίσματος του τριάθλου, προσφέροντας την απόλαυση του «ευ αγωνίζεσθαι» σε όλες της τις διαστάσεις, σε συνδυασμό με την ενίσχυση της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Συμμετέχοντες – 300 μαθητές

Τριακόσιοι (300) και πλέον μαθητές από όλα τα σχολεία, συμμετείχαν στο φιλανθρωπική διοργάνωση πραγματοποιώντας ατομικούς αγώνες στο τρέξιμο, την ποδηλασία και το  κολύμπι.

Το κύριο χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης διοργάνωσης ήταν  συμμετοχή όλων των παιδιών χωρίς την προϋπόθεση αγωνιστικής εμπειρίας.

Η δράση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του διεθνούς οργανισμού “Spirit Foundation” που έχει συσταθεί από την Ελβετίδα πρωταθλήτρια Ευρώπης στο τρίαθλο και δύο φορές ολυμπιονίκη, Nicola Spirig.

Special Olympics Hellas

Στον φετινό αγώνα συμμετείχε αποστολή αθλητών των Special Olympics Hellas.

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα των Special Olympics “Play Unified: Learn Unified.” έχει ως σκοπό πρωταρχικά να ενημερώσει μαθητές γενικής αλλά και ειδικής εκπαίδευσης για την νοητική αναπηρία και τα Special Olympics και να τους φέρει κοντά με άτομα με νοητική αναπηρία, μέσα από αθλητικές, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις. Τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα – Γείτονα συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα έχοντας πιστοποηθεί ως Σχολείο Ενταξιακού Αθλητισμού. Η κα Ανδριανοπούλου, Διευθύντρια του Εκπαιδευτικού Προγράμματος είπε: «Είναι μεγάλη μας χαρά όταν τα σχολεία μέσα από τις δικές τους διοργανώσεις και δράσεις αγκαλιάζουν το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα και αναγνωρίζουν τον σκοπό του».

Ο σκοπός | Ένωση «Μαζί για το Παιδί»

Τα έσοδα της διοργάνωσης από τη συμβολική συμμετοχή (5 ευρώ) διατέθηκαν στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί».

Υποστηρικτής

Μεγάλος Υποστηρικτής της Διοργάνωσης ήταν η Deloitte Ελλάδος, η οποία υποστηρίζει ενεργά δράσεις που δημιουργούν έναν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία, ως μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της για την εταιρική υπευθυνότητα εστιάζοντας στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στην εκπαίδευση, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό και στην παροχή βοήθειας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

O Χρήστος Γείτονας – Διευθύνων Σύμβουλος του CGS, σε δήλωσή του είπε:

«Δεν έχω λόγια για να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές γονείς και φίλους που βοήθησαν για να γίνει σήμερα το 6ο CGS Kidstriathlon με την συμμετοχή 300 μικρών τριαθλητών από όλη την Ελλάδα!

Κάθε δοκιμασία που θα έρχονται αντιμέτωποι θα έχουν ένα ξεχωριστό μετάλλιο που θα κοιτούν στο δωμάτιο τους και θα αντλούν δύναμη και πίστη ότι θα τα καταφέρουν. Αυτός ήταν άλλωστε και ο βασικός στόχος σήμερα! Είναι συναρπαστικό τι μπορεί να καταφέρει μια δεμένη ομάδα ανθρώπων, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για καλό. Ραντεβού του χρόνου, Σας ευχαριστούμε

«Στην Deloitte αποτελεί κομμάτι της δέσμευσής μας να δημιουργούμε θετικό αντίκτυπο για την κοινωνία, και τα παιδιά έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σ’ αυτήν μας την προσπάθεια. Μέσα από σειρά ενεργειών, και παγκοσμίως και στην Ελλάδα, στηρίζουμε την εκπαίδευση των ασθενέστερων ώστε να έχουν ένα καλύτερο μέλλον, προάγουμε τη συμμετοχή όλων στον αθλητισμό για μια καλύτερη ζωή και είμαστε ενεργά μέλη του Ολυμπιακού Κινήματος. Είναι μεγάλη χαρά να βλέπουμε στα παιδιά που αγωνίζονται σ’ αυτούς τους αγώνες το πείσμα, την προσπάθεια, την ευγενή άμιλλα, τη φιλοδοξία της νίκης και γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες ώστε ο θετικός αντίκτυπος να αγγίζει όλο και περισσότερους», είπε ο Δημήτρης Κουτσόπουλος – CEO της Deloitte Ελλάδος που στήριξε την πρωτοβουλία του CGS και έγινε μέγας χορηγός του CGS Kids Triathlon.

 

O Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανάφερε για τον αγώνα:

«Είναι αυτονόητο ότι το Υφυπουργείο Αθλητισμού στηρίζει άρτιες διοργανώσεις, όπως η συγκεκριμένη.

Συνδυάζοντας την καλλιέργεια αγωνιστικού ήθους, με τον εθελοντισμό, μέσα από τα δεκάδες άτομα, που συνέβαλαν στη διοργάνωση και την κοινωνική προσφορά, με τη διάθεση των εσόδων στην Ένωση “Μαζί για το Παιδί”, η διοργάνωση αποτελεί τον καλύτερο προπομπό της δυναμικής εισόδου της νέας Ολυμπιακής Ομοσπονδίας στην αθλητική μας οικογένεια.»

Για την συμμετοχή των μικρών τριαθλητών υπήρξε ένα συμβολικό κόστος και όλα τα έσοδα της διοργάνωσης διατέθηκαν στην Ένωση «Μαζί για το παιδί».

 

Η Έρρικα Οικονόμου, Γενική Γραμματέας τους Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», είπε σε δήλωσή τους:

«Εκ μέρος τους Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» ευχαριστούμε πολύ το CGS, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και όλα τα παιδιά που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για την σημερινή αθλητική διοργάνωση.»

Υποστηρικτές της διοργάνωσης

Gallery

Log in with your credentials

Forgot your details?