Ο καθηγητής Ευάγγελος Γαζής επισκέφτηκε το CGS

Στο πλαίσιο του προγράμματος Academia, ο καθηγητής Ευάγγελος Γαζής επισκέφτηκε το CGS, προσκεκλημένος του Δρ. Περικλή Μπακογεώργου. Συζήτησε με τα παιδιά για τις μεγάλες ανακαλύψεις στο χώρο της φυσικής Υψηλών Ενεργειών και τα τελευταία επιτεύγματα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πυρηνικών Ερευνών (CERN).

Ο καθηγητής Σωματιδιακής Φυσικής στο ΕΜΠ, Ευάγγελος Γαζής, είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέλη της Ελληνικής ομάδας στο CERN. Είναι κυρίως γνωστός για το ρόλο του ως Συντονιστής των Ελληνικών Ερευνητικών Ομάδων στα πειράματα ATLAS και CLIC του CERN από το 2006 μέχρι και σήμερα, ως Συντονιστής της Επιτροπής Εργασίας CERN-GREECE, από το 2007 ως σήμερα, αλλά και ως Εθνικός Εκπρόσωπος στο Συμβούλιο του CERN, (2005-2012).

Μέσα από αυτές τις θέσεις είχε την ευκαιρία να εστιάσει τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα στη μέτρηση μέσω του πειράματος ATLAS, στον επιταχυντή LHC διαδικασιών που περιλαμβάνουν το Higgs boson και το Xb meson του καθιερωμένου προτύπου. Επιπλέον, έχει συμμετάσχει σε 6 μεγάλα επιστημονικά πειράματα στο CERN (NA14 and NA14΄, DELPHI, ATLAS, CAST και CLIC).

Η συζήτηση προκάλεσε το ζωηρό ενδιαφέρον των μαθητών και πλήθος επιτυχημένων ερωτήσεων. Η συνεργασία αυτή με τους μαθητές του προγράμματος, μας γέμισε αισιοδοξία και προσδοκία για τη συνέχιση μιας τόσο πολλά υποσχόμενης εκπαιδευτικής προσπάθειας.

 

Στιγμιότυπα: https://flic.kr/s/aHskxQpSTB

 

γαζης

Log in with your credentials

Forgot your details?