Οι μαθητές συνομιλούν με την Αμερικανίδα συγγραφέα, Jewell Parker Rhodes

“Judge people by their actions, not by what they look like”
“Celebrate diversity”
” Borrow from all cultures! It’s a celebration!”
“Don’t ever doubt yourself, and if you do it, do it temporarily”
(Jewell Parker Rhodes, writer)

Την προηγούμενη εβδομάδα (26.05), οι μαθητές της Γ Γυμνασίου/IB MYP είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με την Αμερικανίδα συγγραφέα, Jewell Parker Rhodes, μετά από πρόσκληση που δέχθηκε εκ μέρους του CGS.

Η Αφροαμερικανή συγγραφέας, καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας στο πανεπιστήμιο της Αριζόνα, έχει δημοσιεύσει 16 νεανικά μυθιστορήματα και έχει λάβει 25 βραβεία αποκλειστικά για το βιβλίο της Ghost Boys, το οποίο διδάσκονται  μαθητές μας στο μάθημα των Αγγλικών.

Η συγγραφέας, στην συναρπαστική της ομιλία στους μαθητές, έθιξε, μεταξύ άλλων, ευρύτερα  κοινωνικά θέματα τα οποία αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για το βιβλίο της, όπως
οι διαφυλετικές σχέσεις, η δημιουργία στερεοτύπων, ο φόβος της ετερότητας και ο ρόλος της επικοινωνίας/διαλόγου στην δράση για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αντλώντας από τα βιώματά της ως Αφροαμερικανή και την παρακαταθήκη Αφροαμερικανών συγγραφέων, όπως η βραβευμένη με Νομπέλ Λογοτεχνίας Toni Morrison, η συγγραφέας σε όλο το συγγραφικό έργο της έχει εστιάσει στους διάφορους τρόπους με τους οποίους ιστορικο-κοινωνικά γεγονότα (από την δουλεία των Αφροαμερικανών κατά τον επικοισμό των Ηνωμένων Πολιτειών και τη δράση για τα ατομικά-πολιτικά δικαιώματα με προσωπικότητες όπως ο Martin Luther King μέχρι το σημερινό κοινωνικό κλίμα) διέπουν και καθορίζουν τις διαπροσωπικές σχέσεις σήμερα.

 Στο βιβλίο της Ghost Boys, για παράδειγμα, κανεί εκτενή χρήση  του μαγικού ρεαλισμού σαν τεχνική που οδηγεί σε διάλογο για  φυλετικές και κοινωνικές προκαταλήψεις μια εν ζωή έφηβη με τα πνεύματα Αφροαμερικανών εφήβων.

Log in with your credentials

Forgot your details?