Όμιλος Νανοτεχνολογίας: Συμμετοχή στην έκθεση «Η έρευνα αιχμής μέσα από τα μάτια των μαθητών»

Όμιλος Νανοτεχνολογίας: Συμμετοχή στην έκθεση «Η έρευνα αιχμής μέσα από τα μάτια των μαθητών»

 

“Πόσο μικρό είναι το νάνο;”

Κάπως έτσι ξεκίνησε το ταξίδι του ομίλου Νανοτεχνολογίας Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού και έκανε πολλές “στάσεις”: πειράματα, ηθικά ζητήματα, επίσκεψη στο Ευγενίδειο, νέες προοπτικές  … και  μέσα από μια μεγάλη διαδρομή φτάσαμε στην πιθανή εφαρμογή της στην εξολόθρευση του καρκίνου.

 

Αυτήν την εφαρμογή επέλεξαν να “προσομοιώσουν” τα μέλη του ομίλου, κατασκευάζοντας ένα διαδραστικό έκθεμα που παρουσίασαν οι ίδιοι οι μαθητές στο ευρύ κοινό σε ειδική εκδήλωση στο ‘Ιδρυμα Ευγενίδου με τίτλο «Η έρευνα αιχμής μέσα από τα μάτια των μαθητών», την Παρασκευή 15.4.16 .

 

nanotechnologia_pandwrafenia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η υλοποίηση των παραπάνω δράσεων, εντάσσονται στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Irresistible, ένα πρόγραμμα με σκοπό την  προώθηση της υπεύθυνης έρευνας και καινοτομίας.
Tο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Irresistible συντονίζει το Πανεπιστήμιο του Groningen στην Ολλανδία και επιστημονικός υπεύθυνος είναι ο Δρ. Δημήτρης Σταύρου, Αναπληρωτής Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης.Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 20  ελληνικά σχολεία (Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) και σχολεία από 9 ακόμα χώρες (Φινλανδία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Τουρκία, Πολωνία, Ισραήλ, Πορτογαλία, Ρουμανία).

 

irresistible logo

 

 

Log in with your credentials

Forgot your details?