Συνάντηση Μαθητών Γυμνασίου με τον κ. Τσουκαλά

Tην  Τετάρτη,  26 Απριλίου 2017, επισκέφθηκε το σχολείο μας ο Δρ. Δημήτρης Τσουκαλάς, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Universita degli Studi di Napoli, Federico II και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Διατροφικής Ιατρικής. Συναντήθηκε με τους  μαθητές της Β΄ και της Γ΄ Γυμνασίου, προσκεκλημένος από την κυρία  Γεωργία Κατσαρού, υπεύθυνη Τμήματος Φυσικής Αγωγής.

Ο τίτλος της ομιλίας του ήταν: “Μύθοι και Αλήθειες για την Υγιεινή Διατροφή και Τρόπο Ζωής”.  Ο κύριος Τσουκαλάς, μέσα από συζήτηση με τους μαθητές, απάντησε σε καίρια ερωτήματα, όπως: «Τι είναι η υγεία; Τι σημαίνει υγιεινός τρόπος ζωής; Πώς λειτουργεί ο ανθρώπινος οργανισμός; Ποια τρόφιμα μου προσφέρουν αυτά που πραγματικά χρειάζομαι; Ποια τρόφιμα δεν παρέχουν τίποτα στον ανθρώπινο οργανισμό ή, αντίθετα, τον βλάπτουν; Ποιοι άλλοι παράγοντες επηρεάζουν την υγεία μου;»

Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν με ενδιαφέρον και είχαν την ευκαιρία, μέσα από τις εμπεριστατωμένες πληροφορίες που πήραν, να επεκτείνουν τις γνώσεις τους σχετικά με τη διατροφή και τον σωστό τρόπο ζωής και να τις εμπεδώσουν σε συνδυασμό και με το βιβλίο του “Πώς να ζήσετε 150 χρόνια με υγεία”(εκδ. Μεταίχμιο), που γενναιόδωρα τους χάρισε ο γιατρός. Οι γνώσεις αυτές τους προδιαθέτουν να βελτιώσουν τις διατροφικές τους συνήθειες, ενισχύοντας τη φυσική τους κατάσταση και την υγεία τους.

Log in with your credentials

Forgot your details?