Το CGS συμμετέχει στο 3ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο Πράγα, Μάρτιος 2024

Η Ελευσίνα που γνωρίσαμε το '23
Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023

Μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου / IB MYP4 συμμετέχουν στο 3ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο που θα διεξαχθεί τον Μάρτιο του 2024 στην Πράγα.

Βασικός σκοπός του συνεδρίου είναι η γνωριμία των Ελλήνων και Ευρωπαίων μαθητών με το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης. Η ενασχόληση μας με το συγκεκριμένο θέμα συνδυάστηκε εξαιρετικά με τη μοναδική πολιτιστικά συγκυρία της Ελευσίνας. Μία ελληνική πόλη, τόσο κοντά μας ανακηρύχθηκε πρέσβειρα του θεσμού για το 2023.

Πρόκειται για μία σπουδαία εκπαιδευτική δράση, που έδωσε στους μαθητές μας την ευκαιρία της βιωματικής μάθησης, της επιτόπιας έρευνας, της συνεργασίας και της δημιουργικότητας. Η δράση αυτή συνδέεται άμεσα με το εργαστήριο επικοινωνιακών δεξιοτήτων της Γ’ Γυμνασίου/IB MYP, καθώς και με τα μαθήματα της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας και Ιστορίας.

niyutdbtrvsgfhb

Για τον σκοπό αυτό, στις 18-12-2023 πραγματοποιήσαμε μία εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ελευσίνα και ενημερωθήκαμε από υπεύθυνους της ομάδας Eleusis 23 για τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη. Έπειτα, οι μαθητές σε ρόλο φωτογράφου ξεναγήθηκαν στην περιοχή με ενδεικτικούς θεματικούς άξονες, π.χ. αρχαία-σύγχρονη πόλη, ιστορικά κτήρια, η τέχνη του δρόμου (graffiti), η βιομηχανική όψη της πόλης, κ.α. καταγράφοντας στιγμιότυπα τόσο στη μνήμη τους όσο και στο φωτογραφικό τους φακό. Στη συνέχεια χωρισμένοι σε ομάδες στο σχολείο, επιμελήθηκαν τα κείμενα, ηχογράφησαν αφηγήσεις και podcast, σκηνοθέτησαν ταινία μικρού μήκους, δημιούργησαν αφίσες και το αποτέλεσμα, βρίσκεται στο παρακάτω video. Ένα σύγχρονο audio album για την Ελευσίνα.

Ελευσίνα: Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης ’23 | 3ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο, Πράγα 2024

mkinutbfgbrh
kinutrbyrthr

Τον σχεδιασμό και την οργάνωση της δράσης επιμελήθηκε η φιλόλογος και συντονίστρια ανθρωπιστικών μαθημάτων, Θώμη Συρούκη.

Υπεύθυνοι μαθητικών ομάδων και ολοκλήρωσης του project οι φιλόλογοι Βάνια Σύρμου και Νίκος Χατζησάββας.

Log in with your credentials

Forgot your details?