Ωδείο CGS

Η μουσική καλλιέργεια των νέων είναι αναγκαία και βασική. Δημιουργεί καλαισθησία, γυμνάζει τις αισθήσεις και την αυτοσυγκέντρωση, ενεργοποιεί τα αντανακλαστικά, μαθαίνει στα παιδιά τη μεθοδική προσέγγιση όλων όσα κάνουν και θα κάνουν στη ζωή, ασκεί το μυαλό και τον συναισθηματικό μας κόσμο, συγχρόνως.

Το Ωδείο μας είναι σχετικά καινούριο αλλά πολύ δημιουργικό. Συναυλίες, εκπαιδευτικά προγράμματα, μαθήματα, αποτελούν τον κύριο κορμό ενδιαφέροντος. Από τον Φ.Σ. Παρνασσός και το Μέγαρο Μουσικής, φέτος, στα τέλη Ιανουαρίου, θα επιχειρήσουμε να γευτούμε εμπειρικά τι σημαίνει ηχογράφηση και παραγωγή ενός cd, κατακτώντας μια ακόμα βιωματική γνώση. Παράλληλα, το Ωδείο συνεχίζει να δίνει μεγάλες χαρές. Τον Ιούνιο απένειμε ένα εντυπωσιακό δίπλωμα και ένα εξαιρετικό πτυχίο. Στις κατατακτήριες φέτος τον Οκτώβρη, τρία ταλαντούχα νέα παιδιά διαγωνίστηκαν για την εισαγωγή τους στις ανώτερες τάξεις σπουδών, εισέπραξαν το εύγε και κατετάγησαν από πενταμελή επιτροπή, σύμφωνα με τον κανονισμό του Υπουργείου Πολιτισμού που διέπει την λειτουργία των ωδείων. Μπράβο στην Όλγα Παλλαντζά (ειδικό αρμονίας –δεύτερο έτος), μπράβο στην εντεκάχρονη Ευαγγελία Μπαμπίλη (πιάνο-πρώτο έτος ανωτέρας σχολής), μπράβο στην Δέσποινα Χουλιάρα (πιάνο-δεύτερο έτος ανωτέρας σχολής).

Δέσποινα Χουλιάρα, Ευαγγελία Μπαμπίλη Όλγα Παλλαντζά

Σε λίγους μήνες, τον Ιούνιο, περιμένουμε τελικές εξετάσεις για να απονείμουμε ακόμα δύο πτυχία . Πόσο όμορφα αισθανόμαστε!!!
Εν τω μεταξύ δύο συναυλίες προγραμματίζονται εντός εκπαιδευτηρίων και μια εκτός, όπως καθιερώθηκε πια να γίνεται το Μάιο κάθε έτους. Θα σας ενημερώσουμε σχετικά.
Αγαπητοί μας μαθητές, ελάτε κι εσείς κοντά μας. Το μόνο που χρειάζεται για την αισθητική απόλαυσή της Μουσικής, αυτής της Απολλώνιας τέχνης, είναι η ακρόασή της. Η γνώση όμως μας προσφέρει τη δυνατότητα να τη μελετήσουμε, να την αξιοποιήσουμε δημιουργικά, να την κατανοήσουμε ως γλώσσα επικοινωνίας των λαών, των γεωγραφικών σημείων, των εποχών κλπ.

Ας αρχίσουμε από το πιο απλό: να αφήσουμε τη μουσική να μας συστηθεί!

Log in with your credentials

Forgot your details?