SMART by Distance (17.30 – 19.00)

Νέα Ζώνη απογευματινών δραστηριοτήτων – ONLINE 

Φυσική...υψηλών ενεργειών!

Nέο Πρόγραμμα για μαθητές Γυμνασίου – Α’ Λυκείου/IB MYP

Το πρόγραμμα «Φυσική … υψηλών ενεργειών!» το οποίο έχει σχεδιαστεί από τον κλάδο Πειραματικών Επιστημών του σχολείου μας, θα προσφέρεται από το CGS διαδικτυακά, στη ζώνη SMART by Distance (17.30-19.00).

Tο πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου – A’ Λυκείου/ΙΒ MYP οι οποίοι έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αγάπη προς τη Φυσική και επιθυμούν να συμμετέχουν και να διακριθούν στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικής.

Οι στόχοι του προγράμματος είναι:

  • Η ανάπτυξη και καλλιέργεια υψηλών δεξιοτήτων στην κατανόηση φυσικών φαινομένων
  • Η εμβάθυνση στην ύλη της κάθε τάξης μέσω της επίλυσης απαιτητικών θεμάτων
  • Η προετοιμασία για τη συμμετοχή σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικής

Το πρόγραμμα έχει χρονική διάρκεια 12 εβδομάδων και ημερομηνία εκκίνησης την 1η εβδομάδα του Δεκεμβρίου και υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο κος Μάκης Παπαχριστόπουλος, , IB MYP Head of Sciences, IB DP Physics Teacher.

 

Στοιχεία διεξαγωγής του προγράμματος:

Το πρόγραμμα προσφέρεται online μέσω Microsoft TEAMS.

Ημέρα διεξαγωγής:

Α’ Γυμνασίου (Tετάρτη)

Β’ Γυμνασίου (Πέμπτη)

Γ’ Γυμνασίου (Τρίτη)

A’ Λυκείου (Παρασκευή)

Η διάρκεια των μαθημάτων θα είναι δώδεκα (12) εβδομάδες (24 διδακτικές ώρες).

Κόστος συμμετοχής: 190€

 

GEM | Guidance for Excelling in Mathematics

 

Nέο πρόγραμμα για μαθητές ΣΤ΄ Δημοτικού/IB PYP

To νέο πρόγραμμα GEM (Guidance for Excelling in Mathematics), το οποίο έχει σχεδιαστεί από τον κλάδο Μαθηματικών του σχολείου μας, θα προσφέρεται από το CGS διαδικτυακά, στη ζώνη SMART by Distance (17:30 – 19:30).

Με αφετηρία το σχολικό έτος 2021 – 2022, το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές της Στ’ Δημοτικού/IB PYP οι οποίοι έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και κλίση προς τα Μαθηματικά και έχουν παρουσιάσει εξαιρετική μαθηματική επίδοση που τα τοποθετεί στο κορυφαίο 10% των παιδιών της ηλικίας τους. Το πρόγραμμα θα εξελίσσεται προοδευτικά τις επόμενες χρονιές καθώς οι μαθητές θα περάσουν στο Γυμνάσιο.

Το πρόγραμμα GEM έχει σχεδιαστεί από τον κλάδο Μαθηματικών του σχολείου μας με στόχους:

• Την ανάπτυξη και καλλιέργεια υψηλών μαθηματικών δεξιοτήτων.
• Το προβάδισμα σε σχέση με την ύλη του προγράμματος σπουδών.
• Την εξάσκηση σε δεξιότητες, τεχνικές και στρατηγικές επίλυσης προβλημάτων υψηλής πρόκλησης.
• Την προετοιμασία και ανάπτυξη κουλτούρας συμμετοχής σε διαγωνισμούς αλλά και τη συμμετοχή σε αυτούς ακόμα και με ηλικιακό προβάδισμα.

Το πρόγραμμα εξελίσσεται προοδευτικά με αφετηρία την Στ’ Δημοτικού και συνεχίζεται στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου, ώστε συνολικά να καλύπτει τέσσερα σχολικά έτη.

Μετά την αρχική εκδήλωση ενδιαφέροντος, ο σχηματισμός του τμήματος GEM, που θα απαρτίζεται από 12 μαθητές το πολύ, θα προκύψει μέσα από μια διαδικασία επιλογής.

Σε αυτήν θα ληφθούν υπόψη:

  • Η επίδοση των μαθητών σε διαγνωστικό τεστ Μαθηματικών.
  • Οποιοδήποτε επιπλέον στοιχείο που καταδεικνύει την προηγούμενη εξαιρετική επίδοση των μαθητών στα Μαθηματικά (π.χ. συστατική επιστολή εκπαιδευτικού, βράβευση σε διαγωνισμούς κ.ά.).

 

Pre – IB Diploma Programme

 

Η επιλογή να ακολουθήσει ένας μαθητής το IB Diploma Programme, αποτελεί μια σημαντική απόφαση για τους μαθητές της Α΄ Λυκείου. Ο βασικός στόχος του προγράμματος Pre-IB DP στο CGS είναι να γνωρίσουν οι μαθητές τα μαθήματα, τους καθηγητές και τον τρόπο λειτουργίας του  International Baccalaureate Diploma Programme.

Από το 2010, που ξεκίνησε το πρόγραμμα του Pre-IB DP, οι μαθητές του CGS εισάγονται σταδιακά στο πνεύμα, την ύλη και την εφαρμογή του  IB DP, αποκτώντας μια πολύτιμη εμπειρία.  Οι συμμετέχοντες στο Pre-IB DP δεν παρακολουθούν υποχρεωτικά στη συνέχεια το IB Diploma Programme, αλλά σίγουρα με την ολοκλήρωση του Pre-IB DP, θα έχουν αποκτήσει τα εφόδια, την εμπειρία και την κρίση να αποφασίσουν για την ακαδημαϊκή τους πορεία, IB Diploma Programme ή Λύκειο.

Επίσης οι μαθητές του Pre-IB DP θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, μαζί με τους γονείς τους, ενημερωτικές παρουσιάσεις εκπροσώπων Πανεπιστήμιων του εξωτερικού.

Τα μαθήματα διδάσκονται στα αγγλικά (εκτός από το μάθημα Modern Greek) και για την ακαδημαϊκή χρονιά 2022-23 είναι τα παρακάτω:

English Language & Literature

Modern Greek

English B, French B, German B & Spanish Ab initio

History

Global Politics

Economics

Psychology

Business & Management

Theory of Knowledge

Chemistry

Physics

Biology

Computer Science

Mathematics

Visual Arts

Theatre

Music

 

Μέρος του Pre-IB DP είναι και δραστηριότητες του προγράμματος CAS (Creativity, Action, Service) καθώς και εργαστήρια και σεμινάρια σχετικά με   Academic Etiquette, Choosing the Right University for You, Profile Building κ.α.

Tα μαθήματα πραγματοποιούνται διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Microsoft TEAMS, κάθε Πέμπτη 17:30 – 19:00 στο πλαίσιο της Απογευματινλης ζώνης – SMART by Distance.

Δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές (έως Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου) στο:  OpenApply (https://cgs.openapply.com/parents/sign_in)

Επικοινωνία:   Άννα Προμπονά, Pre-IB DP Coordinator

email: preibdp@cgs.edu.gr

 

IB MYP e-assessment courses

IB MYP e-assessment courses

Συμμετοχή μαθητών σε διαδικασία εξωτερικής αξιολόγησης από τον Οργανισμό του ΙB.

Το πρόγραμμα e-Assessment θα προσφέρεται από το CGS στη ζώνη SMART by Distance (17:30 – 19:00).

Οι μαθητές της Α’ Λυκείου/ΙΒ MYP Year 5 έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στη διαδικασία εξωτερικής αξιολόγησης από τον Οργανισμό ΙΒ. Η αξιολόγηση επιτυγχάνεται μέσω της συμμετοχής τους σε ηλεκτρονικές εξετάσεις (on-screen exams).

Η διαδικασία αποτελεί ευκαιρία για τους μαθητές να λάβουν εξωτερική ανατροφοδότηση για την επίδοσή τους και πιθανές περιοχές προς βελτίωση ενόψει πιθανής μετάβασής τους στο ΙΒ Diploma Programme (ΙΒ DP). Η τελική βαθμολογία που θα λάβουν, αποτελεί επίσημη πιστοποίηση (ΙB-validated grades) των γνώσεων και ικανοτήτων τους και λαμβάνεται υπόψη στην αίτησή τους για εγγραφή στο ΙΒ DP. Επιπρόσθετα, το πρόγραμμα αποτελεί ενδυνάμωση του ακαδημαϊκού προφίλ των μαθητών ενόψει της διαδικασίας επιλογής των Πανεπιστημίων.

Για την προετοιμασία των μαθητών έχουν σχεδιαστεί κύκλοι μαθημάτων/εργαστήρια προετοιμασίας με στόχο την κάλυψη των προβλεπόμενων ενοτήτων και την εξοικείωση των μαθητών με τη διαδικασία των ηλεκτρονικών εξετάσεων.

Τα εργαστήρια αφορούν στα εξής μαθήματα*:

  • Μαθηματικά
  • Φυσική
  • Αγγλική Γλώσσα

Υπάρχει η δυνατότητα διοργάνωσης αντίστοιχων εργαστήριων και για άλλα μαθήματα όπως Γαλλικά, Γερμανικά, κ.λπ

 

Στοιχεία διεξαγωγής:

Το πρόγραμμα προσφέρεται στην Αγγλική Γλώσσα. Το κάθε εργαστήριο μπορεί να επιλεγεί αυτόνομα καθώς αφορά σε ένα μάθημα. Οι ημέρες και ώρες διεξαγωγής θα ακολουθήσουν το παρακάτω πλάνο:

Η διάρκεια των μαθημάτων θα είναι 20 εβδομάδες (30 διδακτικές ώρες) για το μάθημα των Μαθηματικών (Νοέμβριος 2022 – Μάιος 2023) και 10 εβδομάδες (20 διδακτικές ώρες) για το μάθημα της Αγγλικής Γλώσσας (Νοέμβριος 2022 – Μάιος 2023). Η ολοκλήρωση των μαθημάτων συμπίπτει με την διεξαγωγή των ηλεκτρονικών εξετάσεων (on-screen exams).

Αγγλική Γλώσσα – 9 Μαΐου 2022
Μαθηματικά – 11 Μαΐου 2022

Πληροφορίες: ΙΒ ΜΥP Coordinator, email: tmatsota@cgs.edu.gr

Για περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με:

κα Τζένη Ματσώτα, IB MYP Coordinator
(tmatsota@cgs.edu.gr)

 

Για τεχνικά θέματα κατά τη διάρκεια των online μαθημάτων μπορείτε να επικοινωνείτε με:

Τμήμα Υποστήριξης του CGS
(support@cgs.edu.gr)

Ενισχυτικό Πρόγραμμα Λυκείου

το CGS έχει οργανώσει για το σχολικό έτος 2021-2022, εξειδικευμένο ενισχυτικό πρόγραμμα, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές Β’ Λυκείου.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί να πραγματοποιηθεί εξ’ ολοκλήρου εξ αποστάσεως.

Τα μαθήματα  θα διεξάγονται καθημερινά, μέσω της εφαρμογής Microsoft Teams και μεταξύ των ωρών 17.00 – 18.30 (2 διδακτικές ώρες). Στόχος του ενισχυτικού προγράμματος είναι να υποστηρίξει περαιτέρω την εξατομικευμένη προετοιμασία των μαθητών για πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στο ίδιο εκπαιδευτικό περιβάλλον, χωρίς επιπλέον μετακινήσεις και απώλεια χρόνου μετά τη λήξη του σχολικού ωραρίου.

Οι μαθητές θα διδαχθούν τα μαθήματα της Ομάδας Προσανατολισμού που έχουν επιλέξει, στα οποία και θα εξεταστούν πανελλαδικά στο τέλος της Γ΄ Λυκείου. Πιο αναλυτικά προσφέρονται τα εξής μαθήματα:

 
Ανθρωπιστικές Σπουδές Θετικές Σπουδές Σπουδές Υγείας Σπουδές Οικονομίας & Πληροφορικής
Αρχαία Ελληνικά Μαθηματικά Βιολογία Μαθηματικά
Λατινικά Φυσική Φυσική Πληροφορική
Ιστορία Χημεία Χημεία Οικονομία
 
Το μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας/Λογοτεχνίας παρέχεται σε όλες τις ομάδες προσανατολισμού. Τα μαθήματα των Αρχαίων Ελληνικών, των Μαθηματικών και της Βιολογίας θα διδάσκονται 4 ώρες εβδομαδιαίως ενώ όλα τα άλλα μαθήματα θα διδάσκονται 2 ώρες εβδομαδιαίως.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί εφόσον συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός μαθητών ανά τμήμα.

Δηλώσεις συμμετοχής στη Γραμματεία Λυκείου  (lyceum@cgs.edu.gr) από:

Πέμπτη 15 Ιουλίου έως Παρασκευή 23 Ιουλίου και
Τετάρτη 25 Αυγούστου έως Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου.

Πληροφορίες: lyceum@cgs.edu.gr

Log in with your credentials

Forgot your details?