CGS Highlights Δεκέμβριος

Το CGS διοργάνωσε και φέτος το πιο χαρούμενο, ψυχαγωγικό, εκπαιδευτικό χριστουγεννιάτικο γεγονός για όλη την οικογένεια. Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, εντυπωσιακά workshops, παραμύθια και αφηγήσεις χριστουγεννιάτικων ιστοριών, exhibitions, αγώνες ταχύτητας (Santa’s Run) και άλλες πολλές και διασκεδαστικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στις εγκαταστάσεις του σχολείου μας.

Read more»

Από το πρωί της Κυριακής, προσήλθαν μαθητές, γονείς, συγγενείς και φίλοι για να γιορτάσουν, να δημιουργήσουν, να διασκεδάσουν και να προσφέρουν σε όσους έχουν ανάγκη.

Φέτος, το CGS στήριξε έμπρακτα τους άστεγους και πλημμυροπαθείς κατοίκους της Μάνδρας Αττικής συλλέγοντας είδη πρώτης ανάγκης σε συνεργασία με το CGS Solidarity και το διασχολικό δίκτυο “Schools in Action”. Συγκεντρώθηκε μεταξύ άλλων και αξιόλογο χρηματικό ποσό το οποίο διατέθηκε στο Όλοι Μαζί Μπορούμε.

«

To σχολείο μας διοργάνωσε για 12η συνεχή χρονιά το CGS MUN Conference, το σημαντικότερο εκπαιδευτικό συνέδριο- προσομοίωση για τη διπλωματία, τις διεθνείς σχέσεις και τη λειτουργία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Read more»

Σε αυτό το συνέδριο, 550 μαθητές απ’ όλο τον κόσμο, ανέλαβαν τον ρόλο διπλωματών διαφόρων κρατών-μελών του ΟΗΕ, ερευνώντας τα διεθνή ζητήματα της επικαιρότητας και συγκεκριμένα το κεντρικό θέμα του φετινού MUN που ήταν η άνοδος του λαϊκισμού (The Rise of Populism) σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στο http://cgsmun.gr/12th-conference/

«

Τα παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού συμμετείχαν στον διαγωνισμό Εναλλακτικού Χριστουγεννιάτικου Δέντρου που γίνεται στο πλαίσιο της εορταστικής περιόδου, υπό την καθοδήγηση των καθηγητών εικαστικής αγωγής, κ. Μάρκου Μπλάτσιου και κ. Νίκου Γυφτάκη.

Read more»

Τα κριτήρια για την επιλογή των καλύτερων εναλλακτικών δέντρων ήταν η ευρηματικότητα, η φαντασία και η δημιουργικότητα. Επίσης, μεγάλο ρόλο έπαιξε και ο βαθμός συμμετοχής των παιδιών στην κατασκευή του εκάστοτε δέντρου και η λιγότερη δυνατή βοήθεια από τους γονείς.

Τα τρία καλύτερα Εναλλακτικά Χριστουγεννιάτικα Δέντρα που ξεχώρισαν ήταν τα εξής:

1ο: Το Δέντρο από χάντρες σιδερώματος του Κουτσοποδιώτη Οδυσσέα από το Δ2

2ο: Το Δέντρο με τα χειρουργικά φουσκωμένα γάντια της Σαμπάνη Μυρσίνης από το Α2

3ο: Το Δέντρο με τις τσουγκράνες του Ρούπτσου Αντώνη από το Β5

 

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές του Δημοτικού του CGS για τις ευφάνταστες ιδέες τους και την αξιέπαινη προσπάθειά τους!

«

Η 12χρονη Βάλια Μπαμπίλη, μαθήτρια της καλλιτεχνικής διευθύντριας του Ωδείου του CGS, Έφης Αγραφιώτη, μας έκανε υπερήφανους με την εξαιρετική συμμετοχή της στην εορταστική εκδήλωση για τα 20 χρόνια λειτουργίας της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Μεγάρου Μουσικής «Λίλιαν Βουδούρη».

Read more»

Περισσότεροι από εξήντα κορυφαίοι Έλληνες πιανίστες συνεργάστηκαν με μαθητές σε μία μοναδική μαραθώνια σκυταλοδρομία, εκτελώντας το προκλητικό αριστούργημα του Eric Satie, «Vexations», σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Τίτου Γουβέλη και σκηνοθετική επιμέλεια του Πάρι Μέξη. Το έργο παίχτηκε συνολικά 240 φορές – όσοι ήταν και οι μήνες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης- μέσα σε έξι ώρες.

Το Ωδείο του CGS συμμετείχε στη μεγάλη εορταστική εκδήλωση με μεγάλη επιτυχία. Η μαθήτριά μας, Βάλια Μπαμπίλη, η πιο μικρή απ’ όλους τους συμμετέχοντες, κατόρθωσε να σταθεί επάξια ανάμεσα σε έμπειρους πιανίστες και η ερμηνεία της ήταν υποδειγματική!

Συγχαρητήρια Βάλια!

«

H Ώρα του Κώδικα (Hour of Code) είναι ένα παγκόσμιο κίνημα στο οποίο συμμετέχουν δεκάδες εκατομμύρια μαθητές από περισσότερες από 180 χώρες του κόσμου. Βασικός στόχος της εκστρατείας, για τη φετινή χρονιά, ήταν να ξεπεραστεί ο αριθμός των δέκα εκατομμυρίων μαθητών που θα δοκιμάσουν μια Ώρα του Κώδικα για τον εορτασμό της Εκπαιδευτικής Εβδομάδας της Επιστήμης των Υπολογιστών.

Read more»

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 4-10 Δεκεμβρίου, κάθε μαθητής του CGS είχε την ευκαιρία να γνωρίσει την επιστήμη των υπολογιστών, καλλιεργώντας δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων και αναπτύσσοντας τη λογική του σκέψη και δημιουργικότητα. Με αυτόν τον τρόπο, αποκτά σταδιακά τα απαραίτητα εφόδια για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του 21ου αιώνα.

Το ICT του Δημοτικού σχολείου του CGS, συμμετέχει κάθε χρόνο στην παγκόσμια αυτή διοργάνωση, πραγματοποιώντας δραστηριότητες προγραμματισμού και κώδικα σε όλες τις τάξεις και τμήματα.

Επίσημος φορέας της διοργάνωσης είναι ο Code.org, ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που έχει σαν σκοπό την γνωριμία με την Επιστήμη Υπολογιστών (Computer Science) όλο και περισσότερων σχολείων και κοινωνικών ομάδων.

Περισσότερες πληροφορίες θα αναζητήσετε εδώ: https://code.org/

καθώς και στο επίσημο site της διοργάνωσης: https://hourofcode.com

«

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Έρευνας «Τεχνολογία», οι μαθητές της Γ Δημοτικού μαζί με τους δασκάλους τους, κ. Θεοδώρα Απαρτόγλου και κ. Κωνσταντίνο Σωτηρόπουλο και με τη βοήθεια του υπεύθυνου για το 3D Printer, κ. Κωνσταντίνου Παπαδούκα, δημιούργησαν μία σκακιέρα με πιόνια εκτυπωμένα στον 3D Printer.

Read more»

Αρχικά, στο μάθημα των Εικαστικών, σχεδίασαν με μαρκαδοράκι και μολύβι ένα πιόνι και στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας πηλό μοντελισμού, το απεικόνισαν στις 3 διαστάσεις μαζί με τον δάσκαλό τους, κ. Νίκο Γυφτάκη.

Στη συνέχεια, παρακολούθησαν παρουσίαση, μαθαίνοντας την τεχνολογία 3Dεκτυπώσεων και μέσω του προγράμματος Tinkercad, κατάφεραν να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν μία σκακιέρα πραγματικών διαστάσεων.

Ώρα για σκάκι, λοιπόν!

«

Το Σάββατο στις 16 Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκαν φιλικοί αγώνες ξιφασκίας που διοργάνωσε ο Αθλητικός Σύλλογος του CGS σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας.

Read more»

Οι αγώνες διεξήχθησαν στο Κλειστό Γυμναστήριο των εγκαταστάσεων του CGS, στην Παλλήνη όπου συμμετείχαν παιδιά ηλικίας 12 – 5 ετών!

Μαθητές και μαθήτριες του CGS αγωνίστηκαν δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό και πέτυχαν σημαντικές θέσεις στις τελικές κατατάξεις. Συγκεκριμένα,

 

Στην κατηγορία παγκορασίδων U13 (11-13 ετών)

Κεφαλά Κωνσταντίνα κατέλαβε την πρώτη θέση

Παπαθεοδώρου Αντωνία κατέλαβε την δεύτερη θέση

Χατζάκου Καλλιόπη κατέλαβε την δέκατη θέση

Χατζάκου Ιωάννα κατέλαβε την ενδέκατη θέση

Ρουχωτά Ολυμπία κατέλαβε την δέκατη όγδοη θέση

 

Στην κατηγορία παμπαίδων U13 (11-13 ετών)

Ρεντζής Βασίλειος κατέλαβε την δέκατη όγδοη θέση

 

Στην κατηγορία παγκορασίδων U10 (9-10 ετών)

Κόκκου Αγγελική κατέλαβε την έβδομη θέση

 

Στην κατηγορία παμπαίδων U10 (9-10 ετών)

Ρεντζής Γεώργιος κατέλαβε την δέκατη τρίτη θέση

Κουτέπας Ιωάννης Νικόλαος κατέλαβε την δέκατη έβδομη θέση

 

Στην κατηγορία παγκορασίδων U8 (6-8 ετών)

Φαρμάκη Άννα κατέλαβε την πρώτη θέση

Σκούτα Ιοκάστη κατέλαβε την έκτη θέση

Βαρδίκου Εριέττα κατέλαβε την έβδομη θέση

 

Στην κατηγορία παμπαίδων U8 (6-8 ετών)

Μανουσίδης Ιάσονας Χαράλαμπος κατέλαβε την τρίτη θέση

Βέργος Νικόλαος κατέλαβε την δέκατη θέση

Τσίρκας Ιωάννης κατέλαβε την δέκατη τρίτη θέση

Κάππας Βασίλειος κατέλαβε την δέκατη έβδομη θέση

Μπίτης Ιωάννης κατέλαβε την εικοστή πρώτη θέση

Παπαδάτος Διονύσιος κατέλαβε την εικοστή έκτη θέση

Κορκολής Χάρης κατέλαβε την εικοστή έβδομη θέση

Πανουτσόπουλος Ραφαήλ κατέλαβε την εικοστή όγδοη θέση

He Bei Shuo κατέλαβε την τριακοστή θέση

Βαρδίκου Εριέττα κατέλαβε την έβδομη θέση

 

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριές μας για την μεγάλη τους προσπάθεια και τις επιτυχίες τους!

«

Το Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2017 ολοκληρώθηκαν οι αγώνες της φάσης των ομίλων των Α.Σ.Ι.Σ. Καλαθοσφαίρισης μαθητών Λυκείου, που διοργανώνουν τα τμήματα φυσικής αγωγής της Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης, των Εκπαιδευτηρίων «Ο Πλάτων» και της Λεοντείου Σχολής Αθηνών.

Read more»

Η ομάδα του σχολείου μας με 8 βαθμούς κατέλαβε την πρώτη θέση στον Δ΄ Όμιλο και προκρίθηκε στο final eight του Πρωταθλήματος, που θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο 2018.

 

Στην Ομάδα Καλαθοσφαίρισης του σχολείου μας συμμετέχουν:

ΑΓΓΕΛΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ

ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΙΟΣ

ΖΑΧΑΡΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

ΚΙΟΥΣΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΜΑΡΟΥΛΗΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΡΑΒΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΓΚΙΟΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΖΑΡΡΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΚΙΟΥΡΤΖΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ

ΝΤΟΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΧΑΤΖΗΒΕΡΟΓΛΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

 

Αποτελέσματα Αγώνων

Ημ/νία Αγώνας Αποτέλεσμα
25/11/17 ΣΧΟΛΗ ΜΩΡΑΪΤΗ – CGS 40 – 52
CGS – ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ 20 – 0*
9/12/17 CGS – ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΖΗΡΙΔΗ 49 – 31
ΛΕΟΝΤΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ – CGS 39 – 49 *

* Η Ελληνογερμανική Αγωγή δεν αγωνίστηκε

 

Καλή συνέχεια στην προσπάθεια των αθλητών μας!

«

Την Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην Λίμνη Βουλιαγμένης με τη συνεργασία του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, της Λίμνης Βουλιαγμένης και του Συλλόγου Δρομέων Νοτίων Προαστίων «ΕΥΚΛΗΣ», ο παιδικός αγώνας 2000μ. με την επωνυμία “Run the Lake 2017”.

Read more»

Τo CGS εκπροσώπησε η μαθήτρια της Στ΄ Δημοτικού, Χατζάκου Καλλιόπη, η οποία μετά από μία πολύ καλή εμφάνιση κατέκτησε επάξια την τρίτη θέση κερδίζοντας το χειροκρότημα όλων των θεατών.

Συγχαρητήρια στην αθλήτριά μας για την προσπάθεια και την επιτυχία της!

«

Log in with your credentials

Forgot your details?