CGS Highlights Μάρτιος

Με ιδιαίτερη χαρά, οι μαθητές του Γυμνασίου & της Α’ Λυκείου / ΙΒ MYP και οι καθηγητές τους σας προσκαλούν στην εκδήλωση IB ΜΥΡ Open Day, το Σάββατο 13 Απριλίου στις 11:00 π.μ στις εγκαταστάσεις του CGS.

Read more»

Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης ημέρας, οι μαθητές μας θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν και να μοιραστούν μαζί σας εμπειρίες που έχουν αποκτήσει μέσω της μαθησιακής διαδικασίας, της συμμετοχής τους σε ομίλους, διαγωνισμούς, προγράμματα και δράσεις, ευκαιρίες που προσφέρονται μέσω του προγράμματος του IB ΜΥΡ στο CGS, σε μία «ανοιχτή» μέρα αφιερωμένη σε εκείνους.

Ενδεικτικές δράσεις του CGS IB MYP Open Day είναι:

Έκθεση Ερευνητικών Εργασιών της Α’ Λυκείου/ ΙΒ ΜΥP Personal Project Exhibition

Παρουσίαση – ανάγνωση έργων των μαθητών του Ομίλου Λογοτεχνίας

Επίλυση γρίφων στο escape room του Ομίλου Μαθηματικών

‘Eκθεση Εικαστικών Δημιουργιών – Visual Arts Exhibition 

Εργαστήρι Αστροφυσικής

 

Σας περιμένουμε να στηρίξουμε την προσπάθεια των μαθητών και των καθηγητών τους.

«

Το CGS σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αποφοίτων και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, διοργανώνουν, την Τρίτη 9 Απριλίου, την «Ημερίδα Επαγγελματικής Ενημέρωσης – Career Day 2019», για μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης του Γενικού Λυκείου και του πρώτου έτους του IB Diploma Programme του σχολείου μας.

Read more»

Ο συγκεκριμένος θεσμός έρχεται να πλαισιώσει ανάλογες δράσεις και προγράμματα του CGS, που δίνουν στους μαθητές τη δυνατότητα να αναζητήσουν έγκαιρα τις καλύτερες δυνατές επιλογές για το μέλλον και τη σταδιοδρομία τους.

Στόχος της διοργάνωσης είναι να προσφέρει στους μαθητές την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με ομιλητές που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά σε ποικίλους τομείς, προκειμένου να ενημερωθούν και να γνωρίσουν πτυχές της επαγγελματικής πραγματικότητας την οποία θα βιώσουν στο μέλλον.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση σε πάνελ, όπου οι προσκεκλημένοι θα ενημερώσουν τους μαθητές για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία και θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις απαιτούμενες δεξιότητες ανά επαγγελματικό κλάδο. Επιπλέον, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν τα ερωτήματά τους σχετικά με το αντικείμενο που επιθυμούν να σπουδάσουν, καθώς και τις προοπτικές σε αυτό.

Σε αυτή την τόσο σημαντική ημέρα για τους μαθητές μας, έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε ως ομιλητές γονείς, κηδεμόνες και απόφοιτους του CGS.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

«

Απο την 1η έως τις 3 Μαρτίου, 31 μαθητές του Ομίλου MUN συμμετείχαν με επιτυχία στο Συνέδριο Προσομοίωσης Ηνωμένων Εθνών,των Εκπαιδευτηρίων ‘Ο Πλάτων’.

Read more»

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα παγκόσμιας σημασίας όπως την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, την προστασία των προσφύγων, τη διασφάλιση της προστασίας των δικαιωμάτων των γυναικών της Παλαιστίνης, το ζήτημα της απόρριψης τοξικών αποβλήτων από διεθνείς επιχειρήσεις, τις αναδυόμενες απειλές στον κυβερνοχώρο (Dark Web), την προώθηση της ηλεκτρονικής δημοκρατίας ως εργαλείου για την αύξηση της συμμετοχής στις δημοκρατικές διαδικασίες, την προώθηση των δημοκρατικών κυβερνήσεων για αυταρχικά καθεστώτα.
Οι μαθητές κατέκτησαν διακρίσεις για τις ομιλίες τους και τα ψηφίσματα τα οποία πρότειναν και διέπρεψαν εκείνοι οι οποίοι κατείχαν θέσεις Αξιωματούχων (Student Officers).

«

Όπως και πέρυσι, το CGS συμμετείχε και το 2019 στο “πείραμα του Ερατοσθένη”, μια δράση που διοργανώνεται από το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Σπάρτης μαζί με τα ΕΚΦΕ Σερρών, Πιερίας, Κω, Θεσπρωτίας και Αργολίδας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Read more»

Ο στόχος του πειράματος είναι η εκτίμηση της περιφέρειας και της ακτίνας της Γης, ακολουθώντας τα βήματα της μεθόδου που επινόησε και εφάρμοσε ο Ερατοσθένης τον 3ο αιώνα π.Χ. Το πείραμα διεξάγεται κάθε χρόνο την ημέρα της εαρινής ισημερίας και περιλαμβάνει απλές μετρήσεις μήκους και υπολογισμούς Τριγωνομετρίας. Στη δράση συμμετείχαν φέτος 650 σχολεία από όλη την Ελλάδα αλλά και χώρες του εξωτερικού.

Για την πραγματοποίηση του πειράματος στο CGS συνεργάστηκαν ο κλάδος Μαθηματικών και ο κλάδος Φυσικών Επιστημών μαζί με τα παιδιά της β’ Γυμνασίου (ΜΥΡ3). Χρησιμοποιώντας μια πειραματική διάταξη που κατασκευάστηκε στο σχολείο μας με απλά υλικά, μέτρησαν το μήκος της σκιάς μιας ράβδου το μεσημέρι της 19ης Μαρτίου και προσδιόρισαν με μεγάλη ακρίβεια το γεωγραφικό πλάτος της τοποθεσίας του σχολείου μας. Ο τελικός υπολογισμός, που αναφέρεται σε γνώσεις από την τρέχουσα διδακτική ενότητα Μαθηματικών της β’ Γυμνασίου – ΜΥΡ3, προσδιόρισε την περιφέρεια της Γης με σφάλμα μόλις 2% περίπου.

Η δράση ήταν απολύτως επιτυχημένη όχι μόνο ως προς την ακρίβεια του αποτελέσματος και τη διασύνδεση με την Ιστορία των Μαθηματικών αλλά και, κυρίως, ως προς την κατάδειξη του “μαγικού” τρόπου με τον οποίο η επιστήμη των Μαθηματικών επιλύει πραγματικά επιστημονικά προβλήματα – ακόμα και όταν αυτά κάποιες φορές μοιάζουν να υπερβαίνουν κατά πολύ τις δυνατότητές μας.

«

Την Τετάρτη 6 Μαρτίου ο όμιλος Global Issues Network (GIN) επισκέφθηκε τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών δήμου Αθηναίων, μία από τις σημαντικότερες δομές του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου (ΚΥΑΔΑ). Το ΚΥΑΔΑ αποτελεί τον πυρήνα της κοινωνικής αλληλεγγύης στην πόλη. Έχει ως στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων των ευπαθών ομάδων και την καταπολέμηση των παραγόντων που τις οδηγούν στη φτώχεια, τον αποκλεισμό και την κοινωνική απομόνωση παρέχοντας τους βοήθεια σε ζητήματα σίτισης, στέγασης και κοινωνικής επανένταξης.

Read more»

Κατά την επίσκεψη του στον Κόμβο, το GIN προσέφερε είδη ένδυσης και υπόδησης για τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες της πόλης, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του και ενημερώθηκε για το έργο του ΚΥΑΔΑ από την πρόεδρο του, κυρία Κατσούλη. Η συγκεκριμένη δράση αποτέλεσε μία απάντηση στον κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντικτύπο της βιομηχανίας της μόδας, ένα πρόβλημα το οποίο οι μαθητές του σχολείου μας παρουσίασαν στο παγκόσμιο μαθητικό συνέδριο GIN.

Χάρη στην κινητοποίηση όλης της σχολικής κοινότητας συγκεντρώθηκε μία εντυπωσιακά μεγάλη ποσότητα ρούχων και παπουτσιών τα οποία θα καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες συμπολιτών μας. Αυτή η δράση απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι με απλές πράξεις αλληλεγγύης μπορούμε να αλλάξουμε τις ζωές ανθρώπων που μας έχουν ανάγκη.

Σας ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξη σας.

«

Log in with your credentials

Forgot your details?