CGS Highlights Μάρτιος

Οι τελειόφοιτοι μαθητές του International Baccalaureate Diploma Programme, οι οποίοι παρακολουθούν το μάθημα του Visual Arts, και οι καθηγητές τους, Κωνσταντίνος Παπαδούκας και Μαρία Ζαχαριάδου, σας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης των έργων, τα οποία φιλοτέχνησαν κατά τη διάρκεια των 2 ετών των σπουδών τους, τo Σάββατο 31 Μαρτίου στις 19:30, στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς.

Read more»

Θα ήταν ιδιαίτερη χαρά για εμάς να επισκεφθείτε την έκθεση, η οποία αποτελεί μέρος της τελικής αξιολόγησης στο μάθημα του Visual Arts και να στηρίξετε με την παρουσία σας την προσπάθεια των μαθητών μας.

Στην έκθεση θα συμμετέχουν με έργα τους και μαθητές Γυμνασίου- Α’ Λυκείου/IB MΥP που παρακολουθούν τα μαθήματα “3D Visual Arts” (Club)  και “Καλλιτεχνική Παιδεία” με την καθηγήτριά τους Μαρία Ιατρίδου.

«

Κορυφαίοι καθηγητές του Harvard University και του Université de Montréal Saint-Sauveur στο πρωτοπόρο για τα ελληνικά δεδομένα εκπαιδευτικό συνέδριο!

Read more»

Το CGS Educational Conference 2018 έχει στόχο να δώσει μία νέα οπτική στην εκπαίδευση, να αναδείξει νέες τάσεις και να εμπνεύσει εκπαιδευτικούς, καθώς και επαγγελματίες άλλων κλάδων να σκεφτούν με τρόπο διαφορετικό την εξέλιξη του ατόμου σε κάθε ηλικία, τόσο εντός όσο και εκτός σχολικής τάξης (Rethink Education). Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Απριλίου 2018 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος).

Στο συνέδριο έχουν προσκληθεί να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους και να μεταφέρουν τις εμπειρίες και τις διδακτικές τους μεθόδους οι καθηγητές:

  • Howard Earl Gardner, The John H. and Elisabeth A. Hobbs Professor of Cognition and Education, Harvard Graduate School of Education, Adjunct Professor of Psychology, Faculty of Arts and Sciences, Harvard University, Senior Director, Harvard Project Zero
  • Robert Kegan, The William and Miriam Meehan Research Professor in Adult Learning and Professional Development, Harvard Graduate School of Education
  • Eric Lauzon, Université de Montréal Saint-Sauveur, Quebec, The Art of Learning International
  • Katherine K. Merseth, Senior Lecturer on Education, Harvard Graduate School of Education

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής https://cgs.gr/educational-conference/

«

Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια, παρουσιάζουμε το νεο cd του Ωδείου CGS, με τίτλο “Ένα cd γεμάτο τραγούδια”, το οποίο διατίθεται από το Ωδείο CGS καθώς και από το CGS Store.

Read more»

Πρωταγωνιστικό ρόλο στο cd αυτό, έπαιξε ο Σταμάτης Κραουνάκης, που μας έκανε την τιμή να τραγουδήσει μαζί μας Μάνο Χατζιδάκη καθώς και τη δική του σύνθεση «Έφαγε η Μαρούλα όλο το γλυκό» με μικρό χορωδιακό σύνολο μαθητών μας. Υπάρχουν επίσης πολλά δικά του τραγούδια παιγμένα και ερμηνευμένα με την αύρα της νιότης και την αυθεντικότητα των νέων ανθρώπων.

Μαζί με τους καθηγητές και τους μαθητές του CGS (τα χορωδιακά σχήματα του Ωδείου CGS «Κήπος με τραγούδια», «Χορ-ωδειάκι», Ομάδα Χορωδίας Δημοτικού και Χορωδιακό σύνολο Γυμνασίου-Λυκείου), συμμετείχε και μια μεγάλη προσωπικότητα της τζαζ μουσικής, ο πιανίστας Γιώργος Κοντραφούρης, ο οποίος αυτοσχεδίασε πάνω σε ένα μουσικό θέμα από την Χιονάτη και τους Επτά Νάνους της Disney, σε μουσική των Frank Churchill, Leigh Harline.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το cd παρακαλώ επικοινωνήστε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση του Ωδείου: odeio@cgs.edu.gr

«

Στις 15 Μαρτίου 2018,  πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του CGS η φετινή Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού – Career Day.

Read more»

Το πρόγραμμα περιελάμβανε  εισηγήσεις και συζητήσεις διακεκριμένων ομιλητών, επαγγελματιών αποφοίτων και γονέων του CGS, που με γνώμονα την πολύτιμη εμπειρία τους στον επαγγελματικό κλάδο που εκπροσωπούν,  βοήθησαν  τους μαθητές στον επαγγελματικό τους προσανατολισμό.

Μετά το τέλος των ομιλιών, ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ ομιλητών και μαθητών κατά τη διάρκεια της οποίας, οι μαθητές έθεσαν τα ερωτήματά τους και συνομίλησαν με τους επαγγελματίες για τις προοπτικές των κλάδων που τους ενδιέφεραν.

Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε σε ένα ενθουσιώδες κλίμα, με ελαφρύ γεύμα στο χώρο του Club House!

«

Για έκτη συνεχή χρονιά οι μαθητές του ομίλου Global Issues Network (GIN) εκπροσώπησαν το σχολείο μας, αλλά και τη χώρα μας, ως μοναδική ελληνική συμμετοχή στο ετήσιο συνέδριο GIN με θέμα “Facilitating Sustainable Change with Environmental and Social Initiatives”, στο Λουξεμβούργο στις 7-10 Μαρτίου 2018.

Read more»

Αρχικά, η ομάδα του GIN παρουσίασε μια σειρά ενεργειών τις οποίες ο όμιλος έφερε εις πέρας μετά τη λήξη του περσινού συνεδρίου, εμπνέοντας τους παρευρισκόμενους μαθητές και εκπαιδευτικούς να βρουν και οι ίδιοι βιώσιμες λύσεις σε προβλήματα που απασχολούν την παγκόσμια κοινότητα.

Στη συνέχεια, οι μαθητές του GIN παρουσίασαν το θέμα “The Devil Wears Polos”, το οποίο πραγματευόταν τα περιβαλλοντικά και κοινωνικά προβλήματα που προκύπτουν από τη βιομηχανία της μόδας. Πιο συγκεκριμένα, η μόλυνση του περιβάλλοντος, η εργασιακή εκμετάλλευση, καθώς και εταιρίες των οποίων το εργατικό δυναμικό αποτελείται από παιδιά και φτωχούς ανθρώπους που εργάζονται με πενιχρούς μισθούς σε άθλιες συνθήκες, αναδείχτηκαν μέσα από την παρουσίαση.
Η ομάδα του GIN όχι μόνο ευαισθητοποίησε το κοινό που την παρακολούθησε, αλλά και πρότεινε λύσεις προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που σχετίζονται με τον κατά τ’ άλλα λαμπερό κόσμο της μόδας. Με το πέρας του συνεδρίου, δεσμεύτηκε  να αναλάβει εκ νέου δράση, συμβάλλοντας στην επίλυση του προβλήματος που παρουσίασε.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι όλα τα μέλη του GIN συμμετείχαν ενεργά στις δράσεις του ομίλου και συνέβαλαν στο εξαιρετικό αποτέλεσμα της εκπροσώπησης του σχολείου μας στο συνέδριο.
Η συγκεκριμένη παρουσίαση δημιούργησε αίσθηση, προβλημάτισε και άγγιξε όλους όσοι παρευρέθηκαν σε αυτήν. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές!

«

Την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018 στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του Seven Sports Club, η ομάδα Καλαθοσφαίρισης Γυναικών του CGS, αναμετρήθηκε με την  ομάδα ΑΟΚ Αναγέννηση Γραμματικού, στην τελευταία Αγωνιστική του Πρωταθλήματος Μπάσκετ Γυναικών της Γ΄ ΕΣΚΑ.

Read more»

Με προπονητές, την Γιασεμή Σαμαντούρα, την Γεωργία Κατσαρού και τον Θοδωρή Δρίκο, τις μικρές αθλητριες μαζί με τους γονείς τους καθώς και συναδέλφους του σχολείου οι οποίοι στήριξαν την ομάδα,  γιόρτασαν όλοι μαζί την κατάκτηση της  1ης θέσης και την άνοδο κατηγορίας της Ομάδας Καλαθοσφαίρισης Γυναικών του CGS!

Θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις αθλήτριες και τους προπονητές!

«

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία»  του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και του Κέντρου «Robert F. Kennedy» για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καθώς και της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, μαθήτριες από την Α’ και Β΄ Λυκείου, με υπεύθυνο καθηγητή τον Δρ Αλέξανδρο Αρφαρά, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Σχολείο του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα την Παρασκευή 9 Μαρτίου.

Read more»

Οι μαθήτριες επισκέφτηκαν τους χώρους κράτησης, την κοινωνική υπηρεσία και το σχολείο και συνομίλησαν με εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς λειτουργούς και σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Στόχος της επίσκεψης αυτής, ήταν η ενημέρωση των μαθητριών για τη λειτουργία του σχολείου μέσα στο κατάστημα κράτησης νέων, για τα δικαιώματα των κρατουμένων, για τους τρόπους επανένταξης καθώς και τα προγράμματα που υλοποιούνται για τους ανήλικους κρατούμενους. Κοινή μας πεποίθηση αποτελεί ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων χωρίς διακρίσεις.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Διευθυντή του σχολείου του ΕΚΚΝΑ κ. Πέτρο Δαμιανό για τη θερμή υποδοχή και την ενδιαφέρουσα συζήτηση.

 

«

Με μεγάλο ενθουσιασμό και ανιδιοτέλεια, οι μαθητές της Δ΄ Δημοτικού αποφάσισαν να προσφέρουν χαρά στα παιδιά του Καταστήματος Κράτησης Γυναικών στον «Ελαιώνα». Ανταποκρίθηκαν με μεγάλη προθυμία στις ανάγκες των παιδιών και συγκέντρωσαν πολλά επιτραπέζια παιχνίδια, βιβλία και λούτρινα αρκουδάκια, ώστε να τους τα δωρίσουν. Η  Μ.Κ.Ο. «Ο Πλησίον» γέμισε γέλια, αστείρευτη χαρά και αισιοδοξία!

Την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018 η Αντιπροσωπευτική Ομάδα Κολύμβησης του σχολείου μας συμμετείχε στο Διεθνές Τουρνουά Κολύμβησης “13th ACS Athens International Swimming Cup 2018” που πραγματοποιήθηκε στο ACS Athens. Στους αγώνες έλαβαν μέρος 200 κολυμβητές από 9 χώρες και 13 σχολεία συνολικά.

Read more»

Οι συμμετέχοντες αγωνίστηκαν σε δύο ηλικιακές κατηγορίες, τη Junior (Στ΄ Δημοτικού έως Β΄ Γυμνασίου) και τη Varsity (Γ΄ Γυμνασίου έως Γ΄ Λυκείου). Το επίπεδο και στις δύο κατηγορίες ήταν πολύ υψηλό και όλοι οι αγώνες κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών μέχρι το τέλος.

Στο κλείσιμο της διοργάνωσης η εξαιρετική συνολική εικόνα και προσπάθεια όλων των συμμετεχόντων συνοδεύτηκε από σημαντικές διακρίσεις. Το CGS κατέλαβε την 1η θέση στη γενική κατάταξη, την 1η θέση της κατηγορίας Junior και την 3η θέση της κατηγορίας Varsity.

 

Αποτελέσματα Τελικών Ατομικών Αγωνισμάτων

Ονοματεπώνυμο Αγώνισμα Χρόνος Κατάταξη
Ράπτης Πάρις (VR) 200μ. Μ.Α. 02:08.90 ΧΡΥΣΟ
50μ. Ελεύθερο 00:24.47 ΧΡΥΣΟ
50μ. Ύπτιο 00:27.19 ΧΡΥΣΟ
50μ. Πεταλούδα 00:25.35 ΧΡΥΣΟ
Σωφρονιάδης Κωνσταντίνος (VR) 200μ. Ελεύθερο 02:05.62 ΧΡΥΣΟ
400μ. Ελεύθερο 04:20.81 ΧΡΥΣΟ
Σπυροπούλου Ιωάννα (VR) 200μ. Ελεύθερο 02:23.72 ΧΑΛΚΙΝΟ
100μ. Ελεύθερο 01:07.22 ΧΑΛΚΙΝΟ
50μ. Πεταλούδα 00:33.91 ΧΑΛΚΙΝΟ
Στέφου Ελένη (VR) 50μ. Πρόσθιο 00:39.16 ΑΣΗΜΕΝΙΟ
200μ. Μ.Α. 02:54.44 ΧΑΛΚΙΝΟ
100μ. Πρόσθιο 01:26.87 ΑΣΗΜΕΝΙΟ
Μπέλεσης Αλέξανδρος (VR) 100μ. Πρόσθιο 01:22.02 5η θέση
100μ. Ελεύθερο 01:02.11 6η θέση
50μ. Ελεύθερο 00:27.28 8η θέση
Κωστάκος Κωνσταντίνος (VR) 50μ. Πρόσθιο 00:36.77 ΧΑΛΚΙΝΟ
100μ. Πρόσθιο 01:22.70 6η θέση
Σπηλιοπούλου Κωνσταντίνα (VR) 50μ. Ελεύθερο 00:32.56 6η θέση
50μ. Πεταλούδα 00:40.16 6η θέση
Καλκάνης Αχιλλέας (JR) 50μ. Ύπτιο 00:30.96 ΧΡΥΣΟ
100μ. Ύπτιο 01:08.07 ΧΡΥΣΟ
50μ. Πεταλούδα 00:29.69 ΑΣΗΜΕΝΙΟ
Παπανδρέου Άγγελος (JR) 50μ. Ελεύθερο 00:26.63 ΧΡΥΣΟ
100μ. Ελεύθερο 00:58.88 ΧΡΥΣΟ
50μ. Πρόσθιο 00:36.29 ΧΡΥΣΟ
Στέφος Γιώργος (JR) 100μ. Μ.Α. 01:08.79 ΑΣΗΜΕΝΙΟ
100μ. Ελεύθερο 01:01.13 ΧΑΛΚΙΝΟ
50μ. Πεταλούδα 00:29.82 ΧΑΛΚΙΝΟ
Ατζουλή Μελίσσα (JR) 50μ. Πεταλούδα 00:33.55 ΑΣΗΜΕΝΙΟ
50μ. Ύπτιο 00:36.50 ΧΑΛΚΙΝΟ
100μ. Ύπτιο 01:20.82 ΧΑΛΚΙΝΟ
100μ. Μ.Α. 01:19.12 ΧΑΛΚΙΝΟ
Ναστούλη Αποστολία (JR) 50μ. Ελεύθερο 00:31.08 ΧΡΥΣΟ
50μ. Πρόσθιο 00:38.39 ΑΣΗΜΕΝΙΟ
100μ. Πρόσθιο 01:27.10 ΑΣΗΜΕΝΙΟ
Γιόκαρη Δανάη (JR) 50μ. Ύπτιο 00:35.60 ΧΡΥΣΟ
100μ. Ύπτιο 01:17.71 ΑΣΗΜΕΝΙΟ
100μ. Ελεύθερο 01:13.30 5η θέση
Σπυροπούλου Ελένη (JR) 50μ. Πεταλούδα 00:33.04 ΧΡΥΣΟ
200μ. Ελεύθερο 02:30.53 ΧΡΥΣΟ
100μ. Μ.Α. 01:14.79 ΑΣΗΜΕΝΙΟ
Σπυροπούλου Δήμητρα (JR) 50μ. Πεταλούδα 00:33.68 ΧΑΛΚΙΝΟ
100μ. Μ.Α. 01:21.43 4η θέση
50μ. Πρόσθιο 00:42.67 5η θέση
Κουμπαρούλη Μελίνα (JR) 100μ. Πρόσθιο 01:32.36 5η θέση
50μ. Ελεύθερο 00:33.89 6η θέση
50μ. Πρόσθιο 00:43.27 6η θέση
Κεραμιδάς Νικόλαος (JR) 100μ. Μ.Α. 01:26.20 7η θέση
100μ. Ελεύθερο 01:13.24 13η θέση
Βογιατζής Δημήτριος (JR) 50μ. Πρόσθιο 00:40.72 5η θέση
50μ. Ύπτιο 00:37.40 5η θέση
Κεραμιδά Τζίλιαν Αργυρώ (JR) 100μ. Ελεύθερο 01:09.74 ΑΣΗΜΕΝΙΟ
50μ. Πεταλούδα 00:35.86 4η θέση
Σταμούδης Κωνσταντίνος (JR) 100μ. Πρόσθιο 01:26.87 5η θέση
50μ. Ελεύθερο 00:33.78 12η θέση
Στάσης Χρήστος (JR) 50μ. Πεταλούδα 00:41.83 10η θέση
50μ. Ελεύθερο 00:34.44 14η θέση
Μαρνέρη Μελίνα (JR) 100μ. Μ.Α. 01:32.92 12η θέση
100μ. Πρόσθιο 01:39.59 6η θέση
Αβράμπος Νικόλαος (JR) 50μ. Πρόσθιο 00:46.13 11η θέση

 

Αποτελέσματα Τελικών Σκυταλοδρομιών

Ονοματεπώνυμο Αγώνισμα Χρόνος Κατάταξη
Μπέλεσης Αλέξανδρος 4×50μ. Μικτή Ομαδική (VR) 02:00.51 ΧΡΥΣΟ
Κωστάκος Κωνσταντίνος
Σωφρονιάδης Κωνσταντίνος
Ράπτης Πάρις
Καλκάνης Αχιλλέας 4×50μ. Μικτή Ομαδική (JR) 02:10.67 ΧΡΥΣΟ
Παπανδρέου Άγγελος Ιωάννης
Στέφος Γεώργιος
Βογιατζής Δημήτριος
Ατζουλή Μελίσσα 4×50μ. Μικτή Ομαδική (JR) 02:19.06 ΧΡΥΣΟ
Ναστούλη Αποστολία
Γιόκαρη Δανάη
Σπυροπούλου Ελένη
Στάσης Χρήστος 4×50μ. Ελεύθερο (JR) 02:18.45 5η θέση
Αβράμπος Νικόλαος
Κεραμιδάς Νικόλαος
Σταμούδης Κωνσταντίνος
Κεραμιδά Τζίλιαν Αργυρώ 4×50μ. Ελεύθερο (JR) 02:15.42 4η θέση
Μαρνέρη Μελίνα
Κουμπαρούλη Μελίνα
Σπυροπούλου Δήμητρα
Σπηλιοπούλου Κωνσταντίνα 4×50μ. Ελεύθερο (VR) 02:08.44 ΑΣΗΜΕΝΙΟ
Στέφου Ελένη
Σπυροπούλου Ιωάννα
Ναστούλη Αποστολία

 

Αθλητές Ομάδας Κολύμβησης

Αβράμπος Νικόλαος

Ατζουλή Μελίσσα

Βογιατζής Δημήτριος

Γιόκαρη Δανάη

Καλκάνης Αχιλλέας

Κουμπαρούλη Μελίνα

Κωστάκος Κωνσταντίνος

Κεραμιδά Τζίλιαν Αργυρώ

Κεραμιδάς Νικόλαος

Μαρνέρη Μελίνα

Μπέλεσης Αλέξανδρος

Ναστούλη Αποστολία

Παπανδρέου Άγγελος Ιωάννης

Ράπτης Πάρις

Σπηλιοπούλου Κωνσταντίνα

Σπυροπούλου Δήμητρα

Σπυροπούλου Ελένη `

Σπυροπούλου Ιωάννα

Στάσης Χρήστος

Σταμούδης Κωνσταντίνος

Στέφος Γεώργιος

Στέφου Ελένη

Σωφρονιάδης Κωνσταντίνος

 

Συγχαρητήρια στους αθλητές μας για τις επιτυχίες τους στους αγώνες !


«

Log in with your credentials

Forgot your details?