CGS Highlights Μάρτιος

Οι τελειόφοιτοι μαθητές του International Baccalaureate Diploma Programme, οι οποίοι παρακολουθούν το μάθημα του Visual Arts, και οι καθηγητές τους, Κωνσταντίνος Παπαδούκας και Μαρία Ζαχαριάδου, σας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης των έργων, τα οποία φιλοτέχνησαν κατά τη διάρκεια των 2 ετών των σπουδών τους, τo Σάββατο 31 Μαρτίου στις 19:30, στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς.

Read more»

Θα ήταν ιδιαίτερη χαρά για εμάς να επισκεφθείτε την έκθεση, η οποία αποτελεί μέρος της τελικής αξιολόγησης στο μάθημα του Visual Arts και να στηρίξετε με την παρουσία σας την προσπάθεια των μαθητών μας.

Στην έκθεση θα συμμετέχουν με έργα τους και μαθητές Γυμνασίου- Α’ Λυκείου/IB MΥP που παρακολουθούν τα μαθήματα “3D Visual Arts” (Club)  και “Καλλιτεχνική Παιδεία” με την καθηγήτριά τους Μαρία Ιατρίδου.

«

Κορυφαίοι καθηγητές του Harvard University και του Université de Montréal Saint-Sauveur στο πρωτοπόρο για τα ελληνικά δεδομένα εκπαιδευτικό συνέδριο!

Read more»

Το CGS Educational Conference 2018 έχει στόχο να δώσει μία νέα οπτική στην εκπαίδευση, να αναδείξει νέες τάσεις και να εμπνεύσει εκπαιδευτικούς, καθώς και επαγγελματίες άλλων κλάδων να σκεφτούν με τρόπο διαφορετικό την εξέλιξη του ατόμου σε κάθε ηλικία, τόσο εντός όσο και εκτός σχολικής τάξης (Rethink Education). Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Απριλίου 2018 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος).

Στο συνέδριο έχουν προσκληθεί να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους και να μεταφέρουν τις εμπειρίες και τις διδακτικές τους μεθόδους οι καθηγητές:

  • Howard Earl Gardner, The John H. and Elisabeth A. Hobbs Professor of Cognition and Education, Harvard Graduate School of Education, Adjunct Professor of Psychology, Faculty of Arts and Sciences, Harvard University, Senior Director, Harvard Project Zero
  • Robert Kegan, The William and Miriam Meehan Research Professor in Adult Learning and Professional Development, Harvard Graduate School of Education
  • Eric Lauzon, Université de Montréal Saint-Sauveur, Quebec, The Art of Learning International
  • Katherine K. Merseth, Senior Lecturer on Education, Harvard Graduate School of Education

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής https://cgs.gr/educational-conference/

«

Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια, παρουσιάζουμε το νεο cd του Ωδείου CGS, με τίτλο “Ένα cd γεμάτο τραγούδια”, το οποίο διατίθεται από το Ωδείο CGS καθώς και από το CGS Store.

Read more»

Πρωταγωνιστικό ρόλο στο cd αυτό, έπαιξε ο Σταμάτης Κραουνάκης, που μας έκανε την τιμή να τραγουδήσει μαζί μας Μάνο Χατζιδάκη καθώς και τη δική του σύνθεση «Έφαγε η Μαρούλα όλο το γλυκό» με μικρό χορωδιακό σύνολο μαθητών μας. Υπάρχουν επίσης πολλά δικά του τραγούδια παιγμένα και ερμηνευμένα με την αύρα της νιότης και την αυθεντικότητα των νέων ανθρώπων.

Μαζί με τους καθηγητές και τους μαθητές του CGS (τα χορωδιακά σχήματα του Ωδείου CGS «Κήπος με τραγούδια», «Χορ-ωδειάκι», Ομάδα Χορωδίας Δημοτικού και Χορωδιακό σύνολο Γυμνασίου-Λυκείου), συμμετείχε και μια μεγάλη προσωπικότητα της τζαζ μουσικής, ο πιανίστας Γιώργος Κοντραφούρης, ο οποίος αυτοσχεδίασε πάνω σε ένα μουσικό θέμα από την Χιονάτη και τους Επτά Νάνους της Disney, σε μουσική των Frank Churchill, Leigh Harline.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το cd παρακαλώ επικοινωνήστε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση του Ωδείου: odeio@cgs.edu.gr

«

Στις 15 Μαρτίου 2018,  πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του CGS η φετινή Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού – Career Day.

Read more»

Το πρόγραμμα περιελάμβανε  εισηγήσεις και συζητήσεις διακεκριμένων ομιλητών, επαγγελματιών αποφοίτων και γονέων του CGS, που με γνώμονα την πολύτιμη εμπειρία τους στον επαγγελματικό κλάδο που εκπροσωπούν,  βοήθησαν  τους μαθητές στον επαγγελματικό τους προσανατολισμό.

Μετά το τέλος των ομιλιών, ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ ομιλητών και μαθητών κατά τη διάρκεια της οποίας, οι μαθητές έθεσαν τα ερωτήματά τους και συνομίλησαν με τους επαγγελματίες για τις προοπτικές των κλάδων που τους ενδιέφεραν.

Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε σε ένα ενθουσιώδες κλίμα, με ελαφρύ γεύμα στο χώρο του Club House!

«

Για έκτη συνεχή χρονιά οι μαθητές του ομίλου Global Issues Network (GIN) εκπροσώπησαν το σχολείο μας, αλλά και τη χώρα μας, ως μοναδική ελληνική συμμετοχή στο ετήσιο συνέδριο GIN με θέμα “Facilitating Sustainable Change with Environmental and Social Initiatives”, στο Λουξεμβούργο στις 7-10 Μαρτίου 2018.

Read more»

Αρχικά, η ομάδα του GIN παρουσίασε μια σειρά ενεργειών τις οποίες ο όμιλος έφερε εις πέρας μετά τη λήξη του περσινού συνεδρίου, εμπνέοντας τους παρευρισκόμενους μαθητές και εκπαιδευτικούς να βρουν και οι ίδιοι βιώσιμες λύσεις σε προβλήματα που απασχολούν την παγκόσμια κοινότητα.

Στη συνέχεια, οι μαθητές του GIN παρουσίασαν το θέμα “The Devil Wears Polos”, το οποίο πραγματευόταν τα περιβαλλοντικά και κοινωνικά προβλήματα που προκύπτουν από τη βιομηχανία της μόδας. Πιο συγκεκριμένα, η μόλυνση του περιβάλλοντος, η εργασιακή εκμετάλλευση, καθώς και εταιρίες των οποίων το εργατικό δυναμικό αποτελείται από παιδιά και φτωχούς ανθρώπους που εργάζονται με πενιχρούς μισθούς σε άθλιες συνθήκες, αναδείχτηκαν μέσα από την παρουσίαση.
Η ομάδα του GIN όχι μόνο ευαισθητοποίησε το κοινό που την παρακολούθησε, αλλά και πρότεινε λύσεις προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που σχετίζονται με τον κατά τ’ άλλα λαμπερό κόσμο της μόδας. Με το πέρας του συνεδρίου, δεσμεύτηκε  να αναλάβει εκ νέου δράση, συμβάλλοντας στην επίλυση του προβλήματος που παρουσίασε.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι όλα τα μέλη του GIN συμμετείχαν ενεργά στις δράσεις του ομίλου και συνέβαλαν στο εξαιρετικό αποτέλεσμα της εκπροσώπησης του σχολείου μας στο συνέδριο.
Η συγκεκριμένη παρουσίαση δημιούργησε αίσθηση, προβλημάτισε και άγγιξε όλους όσοι παρευρέθηκαν σε αυτήν. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές!

«

Την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018 στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του Seven Sports Club, η ομάδα Καλαθοσφαίρισης Γυναικών του CGS, αναμετρήθηκε με την  ομάδα ΑΟΚ Αναγέννηση Γραμματικού, στην τελευταία Αγωνιστική του Πρωταθλήματος Μπάσκετ Γυναικών της Γ΄ ΕΣΚΑ.

Read more»

Με προπονητές, την Γιασεμή Σαμαντούρα, την Γεωργία Κατσαρού και τον Θοδωρή Δρίκο, τις μικρές αθλητριες μαζί με τους γονείς τους καθώς και συναδέλφους του σχολείου οι οποίοι στήριξαν την ομάδα,  γιόρτασαν όλοι μαζί την κατάκτηση της  1ης θέσης και την άνοδο κατηγορίας της Ομάδας Καλαθοσφαίρισης Γυναικών του CGS!

Θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις αθλήτριες και τους προπονητές!

«

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία»  του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και του Κέντρου «Robert F. Kennedy» για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καθώς και της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, μαθήτριες από την Α’ και Β΄ Λυκείου, με υπεύθυνο καθηγητή τον Δρ Αλέξανδρο Αρφαρά, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Σχολείο του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα την Παρασκευή 9 Μαρτίου.

Read more»

Οι μαθήτριες επισκέφτηκαν τους χώρους κράτησης, την κοινωνική υπηρεσία και το σχολείο και συνομίλησαν με εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς λειτουργούς και σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Στόχος της επίσκεψης αυτής, ήταν η ενημέρωση των μαθητριών για τη λειτουργία του σχολείου μέσα στο κατάστημα κράτησης νέων, για τα δικαιώματα των κρατουμένων, για τους τρόπους επανένταξης καθώς και τα προγράμματα που υλοποιούνται για τους ανήλικους κρατούμενους. Κοινή μας πεποίθηση αποτελεί ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων χωρίς διακρίσεις.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Διευθυντή του σχολείου του ΕΚΚΝΑ κ. Πέτρο Δαμιανό για τη θερμή υποδοχή και την ενδιαφέρουσα συζήτηση.

 

«

Με μεγάλο ενθουσιασμό και ανιδιοτέλεια, οι μαθητές της Δ΄ Δημοτικού αποφάσισαν να προσφέρουν χαρά στα παιδιά του Καταστήματος Κράτησης Γυναικών στον «Ελαιώνα». Ανταποκρίθηκαν με μεγάλη προθυμία στις ανάγκες των παιδιών και συγκέντρωσαν πολλά επιτραπέζια παιχνίδια, βιβλία και λούτρινα αρκουδάκια, ώστε να τους τα δωρίσουν. Η  Μ.Κ.Ο. «Ο Πλησίον» γέμισε γέλια, αστείρευτη χαρά και αισιοδοξία!

Την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018 η Αντιπροσωπευτική Ομάδα Κολύμβησης του σχολείου μας συμμετείχε στο Διεθνές Τουρνουά Κολύμβησης “13th ACS Athens International Swimming Cup 2018” που πραγματοποιήθηκε στο ACS Athens. Στους αγώνες έλαβαν μέρος 200 κολυμβητές από 9 χώρες και 13 σχολεία συνολικά.

Read more»

Οι συμμετέχοντες αγωνίστηκαν σε δύο ηλικιακές κατηγορίες, τη Junior (Στ΄ Δημοτικού έως Β΄ Γυμνασίου) και τη Varsity (Γ΄ Γυμνασίου έως Γ΄ Λυκείου). Το επίπεδο και στις δύο κατηγορίες ήταν πολύ υψηλό και όλοι οι αγώνες κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών μέχρι το τέλος.

Στο κλείσιμο της διοργάνωσης η εξαιρετική συνολική εικόνα και προσπάθεια όλων των συμμετεχόντων συνοδεύτηκε από σημαντικές διακρίσεις. Το CGS κατέλαβε την 1η θέση στη γενική κατάταξη, την 1η θέση της κατηγορίας Junior και την 3η θέση της κατηγορίας Varsity.

 

Αποτελέσματα Τελικών Ατομικών Αγωνισμάτων

ΟνοματεπώνυμοΑγώνισμαΧρόνοςΚατάταξη
Ράπτης Πάρις (VR)200μ. Μ.Α.02:08.90ΧΡΥΣΟ
50μ. Ελεύθερο00:24.47ΧΡΥΣΟ
50μ. Ύπτιο00:27.19ΧΡΥΣΟ
50μ. Πεταλούδα00:25.35ΧΡΥΣΟ
Σωφρονιάδης Κωνσταντίνος (VR)200μ. Ελεύθερο02:05.62ΧΡΥΣΟ
400μ. Ελεύθερο04:20.81ΧΡΥΣΟ
Σπυροπούλου Ιωάννα (VR)200μ. Ελεύθερο02:23.72ΧΑΛΚΙΝΟ
100μ. Ελεύθερο01:07.22ΧΑΛΚΙΝΟ
50μ. Πεταλούδα00:33.91ΧΑΛΚΙΝΟ
Στέφου Ελένη (VR)50μ. Πρόσθιο00:39.16ΑΣΗΜΕΝΙΟ
200μ. Μ.Α.02:54.44ΧΑΛΚΙΝΟ
100μ. Πρόσθιο01:26.87ΑΣΗΜΕΝΙΟ
Μπέλεσης Αλέξανδρος (VR)100μ. Πρόσθιο01:22.025η θέση
100μ. Ελεύθερο01:02.116η θέση
50μ. Ελεύθερο00:27.288η θέση
Κωστάκος Κωνσταντίνος (VR)50μ. Πρόσθιο00:36.77ΧΑΛΚΙΝΟ
100μ. Πρόσθιο01:22.706η θέση
Σπηλιοπούλου Κωνσταντίνα (VR)50μ. Ελεύθερο00:32.566η θέση
50μ. Πεταλούδα00:40.166η θέση
Καλκάνης Αχιλλέας (JR)50μ. Ύπτιο00:30.96ΧΡΥΣΟ
100μ. Ύπτιο01:08.07ΧΡΥΣΟ
50μ. Πεταλούδα00:29.69ΑΣΗΜΕΝΙΟ
Παπανδρέου Άγγελος (JR)50μ. Ελεύθερο00:26.63ΧΡΥΣΟ
100μ. Ελεύθερο00:58.88ΧΡΥΣΟ
50μ. Πρόσθιο00:36.29ΧΡΥΣΟ
Στέφος Γιώργος (JR)100μ. Μ.Α.01:08.79ΑΣΗΜΕΝΙΟ
100μ. Ελεύθερο01:01.13ΧΑΛΚΙΝΟ
50μ. Πεταλούδα00:29.82ΧΑΛΚΙΝΟ
Ατζουλή Μελίσσα (JR)50μ. Πεταλούδα00:33.55ΑΣΗΜΕΝΙΟ
50μ. Ύπτιο00:36.50ΧΑΛΚΙΝΟ
100μ. Ύπτιο01:20.82ΧΑΛΚΙΝΟ
100μ. Μ.Α.01:19.12ΧΑΛΚΙΝΟ
Ναστούλη Αποστολία (JR)50μ. Ελεύθερο00:31.08ΧΡΥΣΟ
50μ. Πρόσθιο00:38.39ΑΣΗΜΕΝΙΟ
100μ. Πρόσθιο01:27.10ΑΣΗΜΕΝΙΟ
Γιόκαρη Δανάη (JR)50μ. Ύπτιο00:35.60ΧΡΥΣΟ
100μ. Ύπτιο01:17.71ΑΣΗΜΕΝΙΟ
100μ. Ελεύθερο01:13.305η θέση
Σπυροπούλου Ελένη (JR)50μ. Πεταλούδα00:33.04ΧΡΥΣΟ
200μ. Ελεύθερο02:30.53ΧΡΥΣΟ
100μ. Μ.Α.01:14.79ΑΣΗΜΕΝΙΟ
Σπυροπούλου Δήμητρα (JR)50μ. Πεταλούδα00:33.68ΧΑΛΚΙΝΟ
100μ. Μ.Α.01:21.434η θέση
50μ. Πρόσθιο00:42.675η θέση
Κουμπαρούλη Μελίνα (JR)100μ. Πρόσθιο01:32.365η θέση
50μ. Ελεύθερο00:33.896η θέση
50μ. Πρόσθιο00:43.276η θέση
Κεραμιδάς Νικόλαος (JR)100μ. Μ.Α.01:26.207η θέση
100μ. Ελεύθερο01:13.2413η θέση
Βογιατζής Δημήτριος (JR)50μ. Πρόσθιο00:40.725η θέση
50μ. Ύπτιο00:37.405η θέση
Κεραμιδά Τζίλιαν Αργυρώ (JR)100μ. Ελεύθερο01:09.74ΑΣΗΜΕΝΙΟ
50μ. Πεταλούδα00:35.864η θέση
Σταμούδης Κωνσταντίνος (JR)100μ. Πρόσθιο01:26.875η θέση
50μ. Ελεύθερο00:33.7812η θέση
Στάσης Χρήστος (JR)50μ. Πεταλούδα00:41.8310η θέση
50μ. Ελεύθερο00:34.4414η θέση
Μαρνέρη Μελίνα (JR)100μ. Μ.Α.01:32.9212η θέση
100μ. Πρόσθιο01:39.596η θέση
Αβράμπος Νικόλαος (JR)50μ. Πρόσθιο00:46.1311η θέση

 

Αποτελέσματα Τελικών Σκυταλοδρομιών

ΟνοματεπώνυμοΑγώνισμαΧρόνοςΚατάταξη
Μπέλεσης Αλέξανδρος4×50μ. Μικτή Ομαδική (VR)02:00.51ΧΡΥΣΟ
Κωστάκος Κωνσταντίνος
Σωφρονιάδης Κωνσταντίνος
Ράπτης Πάρις
Καλκάνης Αχιλλέας4×50μ. Μικτή Ομαδική (JR)02:10.67ΧΡΥΣΟ
Παπανδρέου Άγγελος Ιωάννης
Στέφος Γεώργιος
Βογιατζής Δημήτριος
Ατζουλή Μελίσσα4×50μ. Μικτή Ομαδική (JR)02:19.06ΧΡΥΣΟ
Ναστούλη Αποστολία
Γιόκαρη Δανάη
Σπυροπούλου Ελένη
Στάσης Χρήστος4×50μ. Ελεύθερο (JR)02:18.455η θέση
Αβράμπος Νικόλαος
Κεραμιδάς Νικόλαος
Σταμούδης Κωνσταντίνος
Κεραμιδά Τζίλιαν Αργυρώ4×50μ. Ελεύθερο (JR)02:15.424η θέση
Μαρνέρη Μελίνα
Κουμπαρούλη Μελίνα
Σπυροπούλου Δήμητρα
Σπηλιοπούλου Κωνσταντίνα4×50μ. Ελεύθερο (VR)02:08.44ΑΣΗΜΕΝΙΟ
Στέφου Ελένη
Σπυροπούλου Ιωάννα
Ναστούλη Αποστολία

 

Αθλητές Ομάδας Κολύμβησης

Αβράμπος Νικόλαος

Ατζουλή Μελίσσα

Βογιατζής Δημήτριος

Γιόκαρη Δανάη

Καλκάνης Αχιλλέας

Κουμπαρούλη Μελίνα

Κωστάκος Κωνσταντίνος

Κεραμιδά Τζίλιαν Αργυρώ

Κεραμιδάς Νικόλαος

Μαρνέρη Μελίνα

Μπέλεσης Αλέξανδρος

Ναστούλη Αποστολία

Παπανδρέου Άγγελος Ιωάννης

Ράπτης Πάρις

Σπηλιοπούλου Κωνσταντίνα

Σπυροπούλου Δήμητρα

Σπυροπούλου Ελένη `

Σπυροπούλου Ιωάννα

Στάσης Χρήστος

Σταμούδης Κωνσταντίνος

Στέφος Γεώργιος

Στέφου Ελένη

Σωφρονιάδης Κωνσταντίνος

 

Συγχαρητήρια στους αθλητές μας για τις επιτυχίες τους στους αγώνες !


«

Log in with your credentials

Forgot your details?