CGS Highlights Νοέμβριος

Save the date

To Μοντέλο των Ηνωμένων Εθνών – (Model United Nations-MUN) είναι η σημαντικότερη εκπαιδευτική εξομοίωση για τη διπλωματία, τις διεθνείς σχέσεις και τη λειτουργία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών παγκοσμίως στην οποία συμμετέχουν σχολεία από όλο τον κόσμο.

Read more»

Μέσα από τοπικά προγράμματα και διεθνούς εμβέλειας συνέδρια MUN, διαμορφώνονται αποστολές μαθητών οι οποίες στη συνέχεια μεταβαίνουν στη Χάγη προκειμένου να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν στις εργασίες ενός παγκόσμιου συνεδρίου.

Με επιδείξεις δημόσιου λόγου, τεκμηριωμένης σκέψης και προτάσεων γύρω από διεθνείς προβληματισμούς, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν θεσμικές θέσεις στο Μοντέλο των Ηνωμένων Εθνών και να εργαστούν περαιτέρω σε διεθνείς ομάδες εμβαθύνοντας στη διεθνή διπλωματία, να ενδυναμώσουν τις ηγετικές τους ικανότητες και να αναπτύσσουν τις ικανότητές τους στην κατανόηση και την επίλυση πολύπλοκων προβλημάτων.

Στην Ελλάδα το παγκόσμιο συνέδριο MUN διοργανώνεται στο CGS το οποίο ετοιμάζεται να υποδεχθεί  650 μαθητές από όλο τον κόσμο.

Το CGS  συμμετέχει από το 1996 στις διοργανώσεις Μ.U.N. και αυτό είναι το 12ο Συνέδριο που διοργανώνεται στις εγκαταστάσεις μας. Το CGS MUN Conference έχει αναγνωριστεί από το THIMUN Foundation ως ένα THIMUN – affiliated συνέδριο, αποκτώντας τη μέγιστη τιμή που ένα σχολείο μπορεί να λάβει από τον επίσημο Ευρωπαϊκό φορέα του MUN.

Από τις 8-10 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το 12ο Συνέδριο Model United Nations, στo CGS, με κεντρικό θέμα «The rise of populism» και με τη συμμετοχή 650 μαθητών και μαθητριών 14-18 ετών από 35 ιδιωτικά και δημόσια σχολεία της χώρας και του εξωτερικού και εκπροσώπων καθηγητών τους.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του παγκόσμιου συνεδρίου MUN στην Ελλάδα, το CGS έχει τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει δύο εξαιρετικά σημαντικούς ομιλητές: την Αγνή Μαριακάκη, ψυχολόγο, διαπιστευμένη NLP εκπαιδεύτρια Νευρο-γλωσσολογικού προγραμματισμού και διευθύντρια της εταιρίας MindSearch, τον Daniel Esdras, επικεφαλής της Ελληνικής Αποστολής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και τον Bryan Hoyt, οικονομικό σύμβουλο στην Αμερικανική Πρεσβεία. Τα βιογραφικά τους μπορείτε να τα δείτε στο παρακάτω link: http://cgsmun.gr/speakers/

Οι ομιλητές θα παραθέσουν τις σκέψεις τους με αφορμή τo φετινό θέμα, σχετικά με τις συνέπειες της έξαρσης του λαϊκισμού σε όλο τον κόσμο και θα διερευνήσουν φαινόμενα όπως η ξενοφοβία, ο ρατσισμός και η αδιαφορία απέναντι στις πανανθρώπινες αξίες και στα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Το συνέδριο διαρκεί από την Παρασκευή 8 έως και την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου.

Οι ομιλίες θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο της τελετής έναρξης του συνεδρίου την Παρασκευή 8/12 στις 11:00 π.μ,  στο χώρο πολλαπλών εκδηλώσεων του CGS και θα έχετε τη δυνατότητα να τις παρακολουθήσετε σε απευθείας μετάδοση μέσω του συνδέσμου: http://cgsmun.gr/live-stream/

Χορηγός επικοινωνίας του συνεδρίου είναι η εφημερίδα «Η Καθημερινή».

«

Οι μαθητές της Α’ Δημοτικού, στο πλαίσιο της ενότητας έρευνας “Το σχολείο είναι τέλειο”, δημιούργησαν μοναδικά έργα τέχνης προσπαθώντας να απεικονίσουν όμορφες στιγμές, μαθησιακές εμπειρίες καθώς και αγαπημένους χώρους του σχολείου.

Read more»

Υπό την καθοδήγηση του εξαιρετικού δάσκαλου εικαστικών, Μάρκου Μπλάτσιου, κατόρθωσαν να χρησιμοποιήσουν με πρωτότυπο και ευφάνταστο τρόπο τα υλικά τους και να εκφράσουν τα συναισθήματά τους για το δεύτερο μεγάλο σπίτι τους, το σχολείο!

«

Η κοινωνική εκπαίδευση των μαθητών μας και η προσφορά εθελοντικής εργασίας αποτελεί βασικό στόχο του Προγράμματος Κοινωνικής Προσφοράς του MYP.

Read more»

Η συμμετοχή των παιδιών μας σε δράσεις εθελοντικού χαρακτήρα τα βοηθά να γίνουν πιο υπεύθυνα και ανεξάρτητα, αλλά παράλληλα τα οδηγεί να συνειδητοποιήσουν την αναγκαιότητα της αμοιβαιότητας και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Η μεγάλη ομάδα των εθελοντών μας ήταν παρούσα και φέτος στον 35ο Μαραθώνιο της Αθήνας με ένα διπλό ρόλο.

Τα παιδιά μας το πρωί της Κυριακής συγκεντρώθηκαν στο προκαθορισμένο σημείο συνάντησης, στην Αγία Παρασκευή. Με τη δυναμική τους παρουσία και το ζεστό τους χειροκρότημα εμψύχωναν συνεχώς τους Μαραθωνοδρόμους που στήριξαν τα «Βήματα Ζωής» των παιδιών με αναπηρία, κρατώντας ψηλά τη σημαία της ΕΛΕΠΑΠ.

Παράλληλα οι εθελοντές μας, ως μέλη της «Green Team» του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, με θετική διάθεση και ζήλο συγκέντρωσαν στους χάρτινους κάδους της ανακύκλωσης πλήθος πλαστικών μπουκαλιών, τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί από τους αθλητές στη διάρκεια του Μαραθωνίου δρόμου.

Ευχαριστούμε πολύ την ΕΛΕΠΑΠ και την ομάδα «Ινστιτούτο για τον κόσμο» που μας έδωσαν την ευκαιρία να στηρίξουμε και εμείς τη μεγάλη και συλλογική αυτή προσπάθεια και να συνειδητοποιήσουμε την ευθύνη μας απέναντι στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

«

Οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου του CGS, επισκέφτηκαν το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο πλαίσιο του μαθήματος Εικαστικών, όπου παρακολούθησαν την ενδιαφέρουσα έκθεση με τίτλο «Κινεζική Ζωγραφική XIEYI».

Read more»


Είχαν τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν αριστουργηματικά έργα από το Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Κίνας με αφορμή το Πολιτιστικό Έτος Ελλάδα – Κίνα 2017.


«

Representatives from LSE, King’s College, UCL and Imperial College London, four top-ranked UK universities, visited CGS to give presentations on their universities, study programmes, entry requirements and student life.

Read more»

Students from the IB Diploma Programme and parents received detailed information on university studies and had the opportunity to ask questions at the end of the event. These presentations were part of the IB DP’s outreach programme where admissions and recruitment officers visit CGS to meet with students and families.

«

We are most proud of our exceptional MYP students, representing CGS at the World Scholar’s Cup Tournament of Champions, Yale University

Read more»

Our girls are among the top students from 50 countries who gather to compete in the final round of this demanding, exciting and engaging academic event -their hard work, committment and wonderful, open minds have brought them here. The entire CGS community wishes them well in the competition. Keep you posted on our daily events!

«

“One book, one pen, one child and one teacher can change the world.”

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017, η ομάδα του GIN επισκέφτηκε την «Κιβωτό του Κόσμου» για να προσφέρει την γραφική ύλη την οποία οι μαθητές του σχολείου συγκέντρωσαν για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Read more»

«Η Κιβωτός του Κόσμου» είναι ένας εθελοντικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού, ο οποίος ιδρύθηκε το 1998 από τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου. Σκοπός της είναι να προσφέρει μία εστία φροντίδας, συμπαράστασης και ελπίδας σε παιδιά που ζουν σε μονογονεϊκές οικογένειες ή έχουν βιώσει το αίσθημα της εγκατάλειψης. Δεκάδες εθελοντές εργάζονται σε καθημερινή βάση προκειμένου να προσφέρουν σίτιση, ενισχυτική διδασκαλία και πλήθος ψυχαγωγικών, αθλητικών και άλλων επιμορφωτικών δραστηριοτήτων σε 400 παιδιά.

Ο όμιλος GIN συμμετείχε ενεργά σε αυτή την πρωτοβουλία παροτρύνοντας τους μαθητές του σχολείου να προσφέρουν γραφική ύλη την οποία στη συνέχεια προετοίμασαν και διέθεσαν στην «Κιβωτό του Κόσμου». Εκεί, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με την κοινωνική λειτουργό του οργανισμού, η οποία τους ενημέρωσε σχετικά με τη δράση του οργανισμού και απάντησε σε όλα τα ερωτήματα τους. Η προσφορά αυτή ήταν πρακτικά χρήσιμη και την ίδια στιγμή συμβολική καθώς η εκπαίδευση είναι η λύση για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ανθρώπων και για τη διεκδίκηση ενός καλύτερου μέλλοντος.

Μέσα από αυτή την κοινωνική δράση οι μαθητές του σχολείου μας ευαισθητοποιήθηκαν απέναντι σε κοινωνικά ζητήματα και συνειδητοποίησαν για ακόμη μια φορά ότι μπορούν να κάνουν την διαφορά με απλές πράξεις αγάπης και προσφοράς. Έχοντας αναγνωρίσει την αξία του εθελοντισμού και της βοήθειας προς το συνάνθρωπο, ειδικά σε περιόδους κρίσης, η ομάδα του GIN είναι έτοιμη να εμπνεύσει και άλλους να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα και να συνεχίσει να προσφέρει ανιδιοτελώς την βοήθεια της σε όσους την έχουν ανάγκη.

«

Τα παιδιά του Ομίλου MUN είχαν τη δυνατότητα να μάθουν για την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα θεσμικά όργανά της, τις αρμοδιότητές της αλλά και τη θέση της στο παγκόσμιο σκηνικό.

Στο ταξίδι αυτό οδηγός μας ήταν ο κ. Καπετανίδης, εκπρόσωπος του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, ο οποίος απάντησε στα ερωτήματα των μαθητών οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη συζήτηση.

Το Stanford Club of Greece, διοργάνωσε εκδήλωση την Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών, με θέμα “Best Practices in Education: A Global Perspective”.

Read more»

Στην εκδήλωση συμμετείχαν διακεκριμένοι καθηγητές από το Stanford Graduate School of Education και ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μεταξύ των οποίων η Αντιπρόεδρος του CGS και Συντονίστρια του CGS IB Diploma ProgrammeΖωή Γείτονα.

Πώς ετοιμάζουμε τα παιδιά για τον κόσμο του αύριο, σε μια εποχή όπου η τεχνολογία ανατρέπει τον κόσμο της εργασίας και των επιχειρήσεων με ολοένα και ταχύτερους ρυθμούς ήταν το θέμα το οποίο ανέπτυξε η κα Γείτονα δίνοντας παραδείγματα των ταχύτατων αλλαγών που συμβαίνουν στον κόσμο μας και που επηρεάζουν μεταξύ άλλων και τη μάθηση ενώ αντίθετα η εκπαίδευση αδρανεί.

Η κα Γείτονα ανέπτυξε την ανάγκη μίας Παιδείας της Σκέψης, δίνοντας παραδείγματα δεξιοτήτων και αξιών, τα οποία θα είναι απαραίτητα στον πολίτη του αύριο. Δεξιότητες δημιουργικής και συνθετικής σκέψης, δεξιότητες έρευνας και διαχείρισης πληροφορίας, ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας του κάθε μαθητή και  αξίες όπως ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, πρέπει να αποτελούν στόχο ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού συστήματος. Ένα τέτοιο εκπαιδευτικό σύστημα θέτει ως προτεραιότητα την σκέψη, ως διαδικασία μάθησης.

Σημασία δεν έχει να διδάξουμε μεγαλύτερο όγκο ύλης ή γνωστικών αντικειμένων αλλά να εμβαθύνουμε στον τρόπο σκέψης κάθε γνωστικού αντικειμένου. Έχουμε ανάγκη από σχολεία τα οποία δίνουν χώρο και χρόνο στους μαθητές να αναστοχάζονται και να συνεργάζονται, σχολεία τα οποία προκαλούν τη σκέψη και προσφέρουν στους μαθητές ένα περιβάλλον το οποίο ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και την αυθεντική σκέψη.

 

«

Log in with your credentials

Forgot your details?