CGS Highlights Νοέμβριος -Δεκέμβριος

Εκπρόσωποι τεσσάρων  Βρετανικών Πανεπιστήμιων  του World Class Study in London Group (WCSiL) βρέθηκαν την Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου στο CGS στη βραδυά παρούσιασης που διοργανώθηκε απο το IB Diploma Programme του CGS.

Read more»

 

Συγκεκριμένα, τα κορυφαία πανεπιστήμια που εκπροσωπήθηκαν είναι τα εξής:

Imperial College London

King’s College London

London School of Economics (LSE)

University College London

 

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε σε ένα μεγάλο κοινό  μαθητών, γονέων  και εκπαιδευτικών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να  ενημερωθούν  για τα προγράμματα των σπουδών, τα κριτήρια αποδοχής καθώς και τη φοιτητική ζωή στο Λονδίνο.

 

Representatives:

Lawrence Barnard

International Officer (Europe)

Imperial College London

 

Patrick Rooke

Senior Marketing Officer

King’s College London

 

Sarah Mullen

Student Recruitment Coordinator

London School of Economics

 

Anna Henley

Senior Liaison and Recruitment Officer

University College London

 

«

Το Σαββατοκύριακο 6-7/10 πραγματοποιήθηκε, στο Γκόντολο της Ουγγαρίας, το πιο δύσκολο τουρνουά ξιφασκίας στην κατηγορία εφήβων (μέχρι 17 ετών) παγκοσμίως, στο όπλο της Σπάθης.

Read more»

Το τμήμα Ξιφασκίας του Αθλητικού Συλλόγου CGS εκπροσωπήθηκε με 2 αθλήτριες και 1 αθλητή.

Μετά από μία τιτάνια προσπάθεια ο δεκαεξάχρονος Άγγελος Πάγκαλος κατάφερε και κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο ανάμεσα σε 230 αθλητές από 30 χώρες, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του στο Πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας, ενω εξαιρετικά αισιόδοξη εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι δεκατριάχρονες Κωνσταντίνα Κεφαλά και Αντωνία Παπαθεοδωρού αποδεικνύοντας πως εχουν ενα λαμπρό αθλητικό μέλλον.

Απο όλους εμάς στο CGS θερμά συγχαρητήρια στους αθλητές μας που μας κάνουν περήφανους καθώς και στον προπονητή τους Νίκο Ψύχα.

«

To CGS σημείωσε αξιοσημείωτες επιτυχίες στο Μοντέλο των Ηνωμένων Εθνών, (MUN) την σημαντικότερη εκπαιδευτική εξομοίωση για τη διπλωματία, τις διεθνείς σχέσεις και τη λειτουργία του ΟΗΕ.

Read more»

Οι μαθητές του ΙΒ Diploma Programme, Άννα Κόκλα (ΙΒ DP 2) και Βασίλης Μιχάλης (IB DP1), έχουν επιλεγεί από τo Συνέδριο της Χάγης (THIMUN), του μεγαλύτερου και σημαντικότερου MUN παγκοσμίως, για να υπηρετήσουν σε θέσεις μεγάλης ευθύνης.

Η Άννα θα αναλάβει τα καθήκοντα ως υπεύθυνη της Δεύτερης Επιτροπής της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών και ο Βασίλης ως υπεύθυνος της Επιτροπής για την Πρόληψη του Εγκλήματος και της Ποινικής Δικαιοσύνης.

Οι μαθητές μας θα είναι υπεύθυνοι για επιτροπές 180-200 ατόμων.
Οι μεγάλες αυτές επιτυχίες είναι αντιπροσωπευτικές των αποτελεσμάτων της προσπάθειας των μαθητών μας και ελπίζουμε να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για όλους μας.
Είμαστε πολύ περήφανοι για τους μαθητές μας και τους ευχόμαστε εις ανώτερα και επιτυχία στον ρόλο τους αυτό!

«

Η κοινωνική εκπαίδευση των μαθητών μας και η προσφορά εθελοντικής εργασίας αποτελεί βασικό στόχο του Προγράμματος Κοινωνικής Προσφοράς του IB MYP.

Read more»

Η συμμετοχή των παιδιών μας σε δράσεις εθελοντικού χαρακτήρα τα βοηθά να γίνουν πιο υπεύθυνα και ανεξάρτητα, αλλά παράλληλα τα οδηγεί να συνειδητοποιήσουν την αναγκαιότητα της αμοιβαιότητας και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Η μεγάλη ομάδα των εθελοντών μας ήταν παρούσα και φέτος στον 36ο Μαραθώνιο της Αθήνας με ένα διπλό ρόλο.

Oι μαθητές του CGS  το πρωί της Κυριακής συγκεντρώθηκαν στο προκαθορισμένο σημείο συνάντησης, στην Αγία Παρασκευή. Με τη δυναμική τους παρουσία και το ζεστό τους χειροκρότημα εμψύχωναν συνεχώς τους Μαραθωνοδρόμους που στήριξαν τα «Βήματα Ζωής» των παιδιών με αναπηρία, κρατώντας ψηλά τη σημαία της ΕΛΕΠΑΠ.

Παράλληλα οι εθελοντές μας, ως μέλη της «Green Team» του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, με θετική διάθεση και ζήλο συγκέντρωσαν στους χάρτινους κάδους της ανακύκλωσης πλήθος πλαστικών μπουκαλιών, τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί από τους αθλητές στη διάρκεια του Μαραθωνίου δρόμου.

Ευχαριστούμε πολύ την ΕΛΕΠΑΠ και την ομάδα «Ινστιτούτο για τον κόσμο» που μας έδωσαν την ευκαιρία να στηρίξουμε και εμείς τη μεγάλη και συλλογική αυτή προσπάθεια και να συνειδητοποιήσουμε την ευθύνη μας απέναντι στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

«

Τα τμήματα κολύμβησης του CGS SPORTS CLUB καλύπτουν όλες τις ηλικιακές ομάδες ξεκινώντας από το πρώτο στάδιο της βρεφικής ηλικίας μέχρι τις μεγαλύτερες ηλικίες, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία της αγωνιστικής ενασχόλησης μέσα από προαγωνιστικά και αγωνιστικά τμήματα.

Read more»

CGS Swimming Academy

Το μάθημα της Κολύμβησης έχει ως κύριο στόχο την βελτίωση της φυσικής κατάστασης, την

αύξηση της μυϊκής δύναμης και της αντοχής, τη μείωση του λίπους, την αύξηση

του εύρους κίνησης και της ελαστικότητας των άκρων, ενω παράλληλα τονώνει την

αυτοσυγκέντρωση και την αυτοπεποίθηση των μαθητών.

Στα τμήματα εκμάθησης CGS Swimming Academy διδάσκονται και τα τέσσερα βασικά είδη Κολύμβησης: Ελεύθερο,Ύπτιο, Πρόσθιο, Πεταλούδα.

Το Προαγωνιστικό και αγωνιστικό τμήμα του σχολείου αποτελεί το τελικό στάδιο για τους κολυμβητές που συμμετέχουν,

οι οποίοι προετοιμάζονται με καθημερινές προπονήσεις προκειμένου να συμμετάσχουν στις

επίσημες διοργανώσεις της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

 

Baby Swim

Μωρά και γονείς µπορούν να απολαύσουν την ανεπανάληπτη εμπειρία του Baby & Mini Swimming,

στις ιδανικές εγκαταστάσεις τoυ CGS.

Σε μία πισίνα ενεργού οξυγόνου, βρέφη από 3 μηνών έως 3 ετών (baby swimming) και παιδιά από έως

5 ετών (mini swimming) μπορούν να απολαύσουν την πρωτη εμπειρία της επαφής με το νερό και να

μάθουν να κολυμπούν σωστά.

«

Log in with your credentials

Forgot your details?