CGS Green

Με το σύνθημα «CGS Green», η σχολική κοινότητα θα συμβάλλει στην ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής, με στόχο την αναγέννηση του δασικού πλούτου, που επλήγη τον περασμένο Ιούλιο από τις πυρκαγιές. Το σχολείο μας έχει ήδη προχωρήσει σε ανάπλαση του πρασίνου του CGS Campus που κάηκε από την πυρκαγιά, στόχος μας όμως είναι η αναγέννηση του δασικού πλούτου της ευρύτερης περιοχής.

Τα προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα του CGS Green, έχουν στόχο να ενθαρρύνουν την αλληλεπίδραση και τη  συνεργασία μεταξύ μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών αλλά και του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος, μια σύμπραξη που θα οδηγήσει σε αποτελεσματικές περιβαλλοντικές δράσεις. Με αυτόν τον τρόπο καλλιεργούνται οι ιδέες  του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, της κοινής ευθύνης και της ενεργητικής συμμετοχής και διαμορφώνονται νέες στάσεις, αξίες και αντιλήψεις που συντελούν στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, κάτι που αποτελεί όραμα και αποστολή του εκπαιδευτικού μας οργανισμού.

Παράλληλα, τα περιβαλλοντικά προγράμματα σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης θα ενισχυθούν, με στόχο την ευαισθητοποίηση, την εκπαίδευση και την καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης και  συμπεριφοράς των μαθητών και μαθητριών μας.

Εκπαιδευτικό - περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Αναγέννηση του δάσους»

Η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών  για την  προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί πάντα πάγιο και πρωταρχικό  στόχο των προγραμμάτων του CGS.

Τη φετινή χρονιά θα πραγματοποιηθούν επιπλέον δράσεις που θα αφορούν στο δάσος και στη βιοποικιλότητά του. Στόχος των δράσεων αυτών είναι η κατανόηση της πολυπλοκότητας του δάσους ως οικοσύστημα,  η συνειδητοποίηση της αξίας των δασών ως καταφυγίων ζωής, η κατανόηση της σχέσης ζωής του δάσους και της κοινωνίας, η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση  για  τις συνέπειες των καταστροφών, η κατανόηση της αναγκαιότητας «διαχείρισης» του δασικού πλούτου από τον άνθρωπο με άξονα την αειφορία.

Ο σχεδιασμός για το περιεχόμενο του προγράμματος θα γίνει από το εκπαιδευτικό προσωπικό του CGS σε συνεργασία με επιστημονικούς συνεργάτες από το χώρο της  περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Έργο αποκατάστασης και επέκτασης δασικού πλούτου

Το έργο αυτό θα αφορά στις δασικές επιφάνειες που καταστράφηκαν πρόσφατα, λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε τον Ιούλιο του 2022 στην περιοχή κοντά στο CGS Campus (περιοχή δάσους Πεντέλης & Ντραφίου). Η επαναδημιουργία του δάσους στην περιοχή περιμετρικά του CGS φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα ενιαίο έργο, το οποίο θα περιλαμβάνει διάφορες δράσεις, όπως τη συλλογή των κατάλληλων σπόρων, τη δημιουργία φυτωρίου, τη στοχευμένη αναδάσωση όπου αυτό κριθεί αναγκαίο, την παρακολούθηση της φυσικής αναγέννησης του δάσους κ.α.

Έργα αναβάθμισης & αναδιαμόρφωσης του CGS Campus

Το CGS στο πλαίσιο της διαρκούς και συνολικής αναβάθμισης του σχολικού περιβάλλοντος, και με αφορμή τις πρόσφατες πυρκαγιές, υλοποιεί ήδη έργα αναδιαμόρφωσης σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους.

Τα έργα περιλαμβάνουν:

Αναδιαμόρφωση της εισόδου του CGS Campus
Η αναδιαμόρφωση της εισόδου και της πύλης του σχολείου αποτελεί τμήμα του ευρύτερου προγράμματος επανασχεδιασμού των εξωτερικών και των προαύλιων χώρων του CGS.
Επιπλέον, είναι ένα έργο το οποίο θα συμβάλλει καθοριστικά στη συντόμευση του χρόνου προσέλευσης και αποχώρησης των σχολικών λεωφορείων και ΙΧ, πράγμα που βελτιώνει ακόμη περισσότερο την καθημερινότητα όλων των μελών της σχολικής μας κοινότητας.

Αποκατάσταση & αναδιαμόρφωση του κλειστού κολυμβητηρίου
Ο χώρος του κολυμβητηρίου ανακαινίζεται, στο πλαίσιο της ενεργειακής αναβάθμισης του σχολικού κτιρίου, αξιοποιώντας το ευρύτερο φυσικό περιβάλλον. Οι εργασίες στο χώρο είναι σε πλήρη εξέλιξη και θα ολοκληρωθούν στις αρχές Νοεμβρίου, οπότε και θα δοθούν στους μαθητές / τριές μας.

CGS_Green_SiteImage-01

CGS Club House
Το CGS Club House, σημείο αναφοράς για όλα τα μέλη της κοινότητάς μας, υπέστη σοβαρές ζημιές από την πρόσφατη πυρκαγιά. Η ανακατασκευή του χώρου θα ολοκληρωθεί άμεσα, γιατί αποτελεί το αγαπημένο σημείο συνάντησης όλων των μελών της οικογένειας του CGS, για κοινωνικές επαφές ή για εργασία σε ένα περιβάλλον μαγευτικό, καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Σε μικρό χρονικό διάστημα θα βρεθούμε και πάλι όλοι στην… καρδιά των γιορτινών και κοινωνικών εκδηλώσεων των μελών της οικογένειας του CGS και θα μοιραστούμε μαζί σας τη χαρά μας με μια όμορφη γιορτή.

Log in with your credentials

Forgot your details?