Έναρξη Ωδείου

Το Ωδείο Κωστέα-Γείτονα υποδέχεται παλιούς και νέους μαθητές και εύχεται να περάσουμε όλοι μαζί μια χαμογελαστή μουσική χρονιά. Θέλουμε να σας δούμε στην πρώτη συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για τη γνωριμία μας με νέους μαθητές και γονείς, στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2015. Μπορούμε κατά τη διάρκεια των πρώτων αυτών συναντήσεων να σας παρουσιάσουμε τα τμήματα του ωδείου, τις μουσικές ιδέες μας και το σχεδιασμό του φετινού μουσικού μας έτους. Περιμένουμε ερωτήσεις και απορίες και προσδοκούμε να σας είμαστε χρήσιμοι.

Θα ήταν υπέροχο να υποδεχτούμε και φέτος νέους μαθητές, μικρούς καλλιτέχνες. Ο ρόλος της μουσικής στη ζωή των παιδιών είναι πολύπλευρα σημαντικός και αξίζει να πλουτίσουμε συναίσθημα και νου με την εμπειρία των ήχων, τη γνώση και την αποκρυπτογράφηση του κόσμου της αρμονίας δίνοντας φτερά στη δημιουργική φαντασία των μικρών μας μαθητών.

Αυτή τη χρονιά οι μαθητές μας θα έχουν, παράλληλα με τα μαθήματά τους, την ευκαιρία μιας σειράς Μουσικών Εκδηλώσεων, στους χώρους μας και εκτός, με κορύφωση μια Κεντρική Συναυλία, σαν αυτή στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός που όλοι χαρήκαμε στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς, στις 17/5/2015.

Στο Ωδείο μας, εκτός από τα τμήματα Μουσικών Οργάνων, Χορωδίας και Θεωρητικών Μαθημάτων, θα λειτουργήσει φέτος Ομαδικό Τμήμα εισαγωγής μικρών παιδιών στον κόσμο του Βιολιού. Λεπτομέρειες για το μάθημα θα μπορείτε να έχετε επικοινωνώντας μαζί μας (εσωτ. 303), μιλώντας με τον καθηγητή, ή συναντώντας μας στην πρώτη συνάντηση γονέων, 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2015.

Με άλλο παιδαγωγικό σύστημα – πρόγραμμα, θα λειτουργήσει και Ομαδικό Μάθημα Πιάνου για παιδιά Α’ και Β’ Δημοτικού Η ομαδική διαδικασία εστιάζει κυρίως στην ανάπτυξη της ακουστικότητας και της συνεργατικής εμπειρίας και δεν είναι παρά ένας άλλος τρόπος προσέγγισης της χρήσης των ήχων και της εκμάθησης και των οργάνων.

O Κήπος με τα Τραγούδια θα είναι το ομαδικό μάθημα για παιδιά 5 – 7 ετών, που μέσα από τα τραγούδια και τη χαρά να τα τραγουδάς, θα φέρει τα παιδιά σε μια ελκυστική, άκρως παιδαγωγική επαφή με τη γεωγραφία, τη λαογραφική παράδοση των ευρωπαϊκών λαών αλλά και την ιστορία, μέσα από την μουσική έκφραση των ανθρώπων.

Ο θεσμός του Μαθητή του Μήνα, που έχει προσφέρει θετικές εμπειρίες στα παιδιά του ωδείου, θα συνεχιστεί και φέτος. Οι μαθητές που κρίνουμε ότι είναι έτοιμοι για το δικό τους μικρό ρεσιτάλ, θα έχουν από φέτος τιμητική θέση στις συναυλίες μας και περισσότερο χρόνο για να μας παρουσιάσουν τη δουλειά τους. Στο τέλος αυτής της σχολικής χρονιάς, τον Ιούνιο του 2016, δύο μαθήτριες μας ολοκληρώνουν τις σπουδές τους, διεκδικώντας πτυχίο και δίπλωμα πιάνου αντιστοίχως, κάτι εξαιρετικά σημαντικό για ένα σχετικά νέο ωδείο. Είμαστε βέβαιοι ότι το δικό τους παράδειγμα θα το ακολουθήσουν και άλλοι ταλαντούχοι μαθητές μας.

odeionew5

Log in with your credentials

Forgot your details?