Όμιλος Τεχνολογίας PYP

ΤΑΞΕΙΣ : Ε΄& ΣΤ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Υπεύθυνοι Δάσκαλοι : Ζαχαριάδου Μαρία, Μπλάτσιος Μάρκος

Βοηθός :  Στέλιος Χριστοδουλίδης

Στον όμιλο τεχνολογίας οι μαθητές έμαθαν  πώς λειτουργούν οι απλές μηχανές (όπως τα γρανάζια, οι τροχαλίες κλπ.), καθώς και τον τρόπο με τον οποίο τις χρησιμοποιοποιούσαν οι άνθρωποι κατά την διάρκεια των χρόνων με σκοπό να κάνουν πιο έυκολη την ζωή τους.

Οι μαθητές δούλεψαν ομαδικά και επέλεξαν μόνοι τους το θέμα με το οποίο ασχολήθηκαν μέσα από μια λίστα σεναρίων που τους δόθηκε. Το κάθε σενάριο περιέγραφε και από μία προβληματική κατάσταση η οποία χρειάζεται επίλυση. Αφού πήραν ιδέες από τις εφευρέσεις και τις μηχανές του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, κατασκεύασαν μακέτες χρησιμοποιώντας τέτοιους μηχανισμούς, προκειμένου να επιλύσουν συγκεκριμένα προβλήματα ή ανάγκες. Έμαθαν να χρησιμοποιούν νέα υλικά (όπως ξύλα, Balsa wood κλπ.) και εργαλεία (όπως πρίονι, σέγα, ηλ. κατσαβίδι κλπ.). Έμαθαν να “υπολογίζουν με ακρίβεια”, ώστε να κατασκευάσουν μια μακέτα που λειτουργεί.

Οι κατασκεύες οι  οποίες υλοποιήθηκαν ήταν:

·         Ένα lift στην πλαγια του βουνού έξω από ένα  σχολείο, ώστε να το χρησιμοποιούν τα παιδιά για να κάνουν σκι.

·         Ένα εξωτερικό ασανσέρ για να εξυπηρετεί τους ηλικιωμένους που ζουν σε μια παλιά πολυκατοικία.

·         Mία πεζογέφυρα που ανυψώνεται γαι να εξυπηρετήσει την καθημερινότητα των κατοίκων μιας μικρής πόλης την οποία διασχίζει ένα κανάλι.

·         Ένα ξύλινο χειροποίητο παιχνίδι παλαιού τύπου, με περιστρεφόμενο μηχανισμό που κάνει έναν κλόυν να γυρνάει.

Log in with your credentials

Forgot your details?