78ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Μαθηματικών «Ο Θαλής»

Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε το πρώτο στάδιο («Θαλής») του 78ου Πανελλήνιου Μαθητικού διαγωνισμού Μαθηματικών που διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία. Ο διαγωνισμός διεξάγεται κάθε χρόνο σε πέντε επίπεδα (από β’ Γυμνασίου έως και Γ’ Λυκείου) και ακολουθείται από τον «Ευκλείδη» για όσα παιδιά καταφέρουν να διακριθούν.

Aπό το Σεπτέμβριο οργανώθηκε στο σχολείο μας η ειδική προετοιμασία για τα παιδιά του Γυμνασίου και της Α’ Λυκείου που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό. Οι καθηγητές του κλάδου Μαθηματικών CGS παρέδωσαν συνολικά περισσότερες από 20 ώρες μαθημάτων με θέματα διαγωνισμών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Έτσι τα παιδιά εξασκήθηκαν στην ειδική προσέγγιση και διαχείριση των απαιτητικών αυτών θεμάτων που πολύ συχνά διαφέρουν αρκετά από τις μαθηματικές ασκήσεις και προβλήματα του σχολικού προγράμματος.

Στα μαθήματα προετοιμασίας συμμετείχαν 6 καθηγητές Μαθηματικών του σχολείου μας και περισσότερα από 40 παιδιά που, πέρα από το άμεσο όφελος σε σχέση με το διαγωνισμό, αποκόμισαν και μια πολύτιμη, ευρύτερη μαθηματική εμπειρία. Με αφορμή το διαγωνισμό, εξοικειώθηκαν με τις τεχνικές επίλυσης προβλημάτων, με τη μαθηματική επινόηση και την πρωτότυπη – εκτός τυποποιημένων πλαισίων – σκέψη. Επιπλέον κατανόησαν ότι αποτελούν μια ομάδα με κοινό στόχο, που με την διαρκή προσπάθεια για βελτίωση μπορεί να επιτύχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Όλα τα παιδιά που πήραν μέρος στο «Θαλή» θα λάβουν από το σχολείο μας βεβαίωση συμμετοχής.
Θα θέλαμε να δώσουμε θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά που συμμετείχαν και να τους ευχηθούμε ολόψυχα καλή επιτυχία!

Θ. Παυλόπουλος
Συντονιστής ΜΥΡ του κλάδου Μαθηματικών CGS

Log in with your credentials

Forgot your details?