Απόφοιτος του IB DP, εκπροσώπησε την Ελλάδα στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (European Space Agency) – Fly a Rocket!

Τον Μάρτιο 2017 διεξήχθη με επιτυχία το νέο πρόγραμμα,“Fly a Rocket!”, της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA) στο Andoya Space Centre στη Νορβηγία, στο οποίο συμμετείχε και ο απόφοιτος του IB DP του CGS, Βασίλης Ζυγούρης (Τάξη 2016), πρωτοετής φοιτητής Αεροδιαστημικής Μηχανολογίας στο Πολυτεχνείο του Ντελφτ, στην Ολλανδία.
To πρόγραμμα “Fly a Rocket!” συνδιοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA), το Νορβηγικό Κέντρο Διαστήματος (Norsk), το Νορβηγικό Κέντρο Διαστημικής Εκπαίδευσης (ΝAROM) και το Διαστημικό Κέντρο της Andoya στον Αρκτικό Κύκλο, και απευθύνεται σε πρωτοετείς και δευτεροετείς φοιτητές από όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος.

Μεταξύ 500 υποψηφίων από όλη την Ευρώπη, ο Βασίλης εκπροσώπησε τη χώρα μας στην παγωμένη Andoya, και μαζί με άλλους 19 φοιτητές από τις υπόλοιπες χώρες-μέλη, συμμετείχε με επιτυχία στην κατασκευή ενός πυραύλου με την ονομασία Volare 1, ο οποίος αναμένεται να εκτοξευτεί από το Andoya Space Centre τον προσεχή Μάϊο.

«Η εμπειρία ήταν μοναδική και από την πρώτη στιγμή σκέφτηκα ότι θα ήθελα να τη μοιραστώ με τους σημερινούς μαθητές του σχολείου μου, έτσι ώστε να γνωρίζουν τις προοπτικές που μπορεί να ανοίξει στη ζωή τους η μελέτη των Φυσικών Επιστημών. Η συνύπαρξή μου με άλλους φοιτητές από όλη την Ευρώπη αλλά και τον Καναδά (ως συνεργαζόμενο κράτος-μέλος της ESA), η συνεργασία μου μαζί τους, η κατανομή των εργασιών της κάθε ομάδας, η κατάκτηση καινούριας επιστημονικής γνώσης για Space and Rocket Science μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΕSA θα μείνουν πολύ βαθιά χαραγμένα στη μνήμη μου και σίγουρα θα επηρεάσουν τις μελλοντικές επιλογές στη ζωή μου».

Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τον Βασίλη και του ευχόμαστε ολόψυχα συγχαρητήρια και καλή επιτυχία στα μελλοντικά του σχέδια. Μπράβο Βασίλη!

Περισσότερες πληροφορίες: ESA Academy
Ανάρτηση της ESA για το φετινό πρόγραμμα: ESA Fly a Rocket Programme 2017

Log in with your credentials

Forgot your details?