Διαγωνισμός Μαθηματικής και Λογικής σκέψης «π»

Με έναν ξεχωριστό τρόπο γιόρτασε το CGS την 14η Μαρτίου, ημέρα της μαθηματικής σταθεράς «π», ενός αριθμού που δοκιμάζει τα όρια της αντίληψής μας και θέτει τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο πεπερασμένο και στο άπειρο.

Η σταθερά «π» ορίζεται ως ο λόγος της περιφέρειας προς τη διάμετρο ενός κύκλου. Παρόλο που η τιμή της περιλαμβάνει άπειρα δεκαδικά ψηφία, έχει καθιερωθεί να στρογγυλοποιείται στον αριθμό 3,14, τιμή που παραπέμπει στην ημερομηνία 14 Μαρτίου, όπως αυτή εμφανίζεται στο αμερικανικό ημερολόγιο, όπου αναγράφεται πρώτα ο μήνας και μετά η ημέρα (3-14).

Στο παραπάνω πλαίσιο οι μαθητές Γυμνασίου, Α’ – Β’ Λυκείου και IB DP1 διαγωνίστηκαν στον πρώτο διαγωνισμό “π” μαθηματικής και λογικής σκέψης, επέδειξαν τις δεξιότητες επίλυσης γρίγων και προβλημάτων και διασκέδασαν με τους καθηγητές τους.

Ο τελικός θα διεξαχθεί με τις ομάδες που προκρίθηκαν ανά επίπεδο την Ελεύθερη Μέρα, στις 7 Μαΐου 2017, οπότε μείνετε συντονισμένοι!

Στιγμιότυπα του διαγωνισμού: https://flic.kr/s/aHskTwFUYo

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε εις μνήμην του αείμνηστου Δημήτρη Λύρα, μαθηματικού και πρώην Διευθυντή Γυμνασίου του σχολείου, ενός ανθρώπου που προήγαγε τη μαθηματική σκέψη και ενθάρρυνε την προσπάθεια των μαθητών προς την κατεύθυνση αυτή.

 

Log in with your credentials

Forgot your details?