Επίσκεψη στην Κιβωτό του Κόσμου

“One book, one pen, one child and one teacher can change the world.”

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017, η ομάδα του GIN επισκέφτηκε την «Κιβωτό του Κόσμου» για να προσφέρει την γραφική ύλη την οποία οι μαθητές του σχολείου συγκέντρωσαν για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

«Η Κιβωτός του Κόσμου» είναι ένας εθελοντικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού, ο οποίος ιδρύθηκε το 1998 από τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου. Σκοπός της είναι να προσφέρει μία εστία φροντίδας, συμπαράστασης και ελπίδας σε παιδιά που ζουν σε μονογονεϊκές οικογένειες ή έχουν βιώσει το αίσθημα της εγκατάλειψης. Δεκάδες εθελοντές εργάζονται σε καθημερινή βάση προκειμένου να προσφέρουν σίτιση, ενισχυτική διδασκαλία και πλήθος ψυχαγωγικών, αθλητικών και άλλων επιμορφωτικών δραστηριοτήτων σε 400 παιδιά.

Ο όμιλος GIN συμμετείχε ενεργά σε αυτή την πρωτοβουλία παροτρύνοντας τους μαθητές του σχολείου να προσφέρουν γραφική ύλη την οποία στη συνέχεια προετοίμασαν και διέθεσαν στην «Κιβωτό του Κόσμου». Εκεί, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με την κοινωνική λειτουργό του οργανισμού, η οποία τους ενημέρωσε σχετικά με τη δράση του οργανισμού και απάντησε σε όλα τα ερωτήματα τους. Η προσφορά αυτή ήταν πρακτικά χρήσιμη και την ίδια στιγμή συμβολική καθώς η εκπαίδευση είναι η λύση για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ανθρώπων και για τη διεκδίκηση ενός καλύτερου μέλλοντος.

Μέσα από αυτή την κοινωνική δράση οι μαθητές του σχολείου μας ευαισθητοποιήθηκαν απέναντι σε κοινωνικά ζητήματα και συνειδητοποίησαν για ακόμη μια φορά ότι μπορούν να κάνουν την διαφορά με απλές πράξεις αγάπης και προσφοράς. Έχοντας αναγνωρίσει την αξία του εθελοντισμού και της βοήθειας προς το συνάνθρωπο, ειδικά σε περιόδους κρίσης, η ομάδα του GIN είναι έτοιμη να εμπνεύσει και άλλους να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα και να συνεχίσει να προσφέρει ανιδιοτελώς την βοήθεια της σε όσους την έχουν ανάγκη.

Log in with your credentials

Forgot your details?