ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2018

Στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Προσφοράς (Service as Action), οι μαθητές και οι μαθήτριες του MYP  δημιούργησαν το ημερολόγιο του 2018, με τον τίτλο τα «Χρώματα της ελπίδας».

Μέσα από τις σελίδες του ημερολογίου τα παιδιά καταθέτουν τη δική τους πρόταση ζωής, μία πρόταση αισιοδοξίας, αλληλεγγύης, ελευθερίας, δημιουργικότητας και ευτυχίας απέναντι στη δύσκολη καθημερινότητα των ανθρώπων.

Με τα κείμενα, τις ζωγραφιές και τις φωτογραφίες τους, στέλνουν ένα δυνατό μήνυμα ελπίδας για το μέλλον και αποτυπώνουν το όραμά τους για έναν κόσμο χωρίς φόβο, πόνο, μοναξιά και απελπισία.

Εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους στη ζωή και τους ανθρώπους και αγωνίζονται για να κτίσουν γέφυρες ανάμεσα στους λαούς, τις φυλές και τα έθνη. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι κάθε σκέψη, κάθε συναίσθημα και πράξη των ανθρώπων όλου του κόσμου εμπεριέχει την προσμονή για ένα καλύτερο αύριο, έναν καλύτερο κόσμο.

Μας μιλούν για την ελπίδα και  το τέλος της καταιγίδας. Μας προτείνουν έναν κόσμο πιο δίκαιο και πιο όμορφο, γεμάτο με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, την παλέτα της ελπίδας.

 

Log in with your credentials

Forgot your details?