Ο Όμιλος Λογοτεχνίας Γυμνασίου – Λυκείου (ΜΥΡ) και IBDP γιορτάζει την ημέρα της Ποίησης

Την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017, οι μαθητές του Ομίλου Λογοτεχνίας θα υποδεχθούν στο Σχολείο μας την Τατιάνα Αβέρωφ, πολύ σημαντική συγγραφέα και ψυχολόγο, παλιά συνεργάτιδα του Σχολείου. Η Τατιάνα Αβέρωφ σπούδασε Φιλοσοφία και Ψυχολογία και στη συνέχεια Κοινωνική Ψυχολογία στο London School of Economics and Political Science (M.Sc. 1978).

Από το 1978 έως το 1994 εργάστηκε στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης ως σχολική ψυχολόγος. Στο διάστημα αυτό εξέδωσε δύο βιβλία με θέμα τη συνεργατική εκπαίδευση, τα «Μαθαίνοντας τα παιδιά να συνεργάζονται», Θυμάρι 1983, και «Συνεργασία στη Μάθηση», Θυμάρι & Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα, 1990.

Από το 1995 αφιερώθηκε αποκλειστικά στην διεύθυνση της Πινακοθήκης Ε. Αβέρωφ στο Μέτσοβο, στα πλαίσια του κοινωφελούς Ιδρύματος Ε. Αβέρωφ-Τοσίτσα, του οποίου είναι πρόεδρος από τη σύστασή του το 1988.

Είναι συγγραφέας πέντε μυθιστορημάτων: “Το Ξέφωτο”, 2000, “Αύγουστος”, 2002, “Ανοιχτή Γραμμή”, 2005, “Θράσος”, 2009, και “Δέκα ζωές σε μία”, 2014. Έχει ασχοληθεί με τη λογοτεχνική μετάφραση και κείμενά της έχουν δημοσιευτεί σε συλλογικές εκδόσεις και αφιερώματα σε εφημερίδες και περιοδικά.

Στο διάστημα 2007-2011 δίδαξε Μυθιστόρημα στα εργαστήρια δημιουργικής γραφής του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου. Από το 2011 ως σήμερα συνεχίζει την ενασχόλησή της με τα σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής σε συνεργασία με τον Πολυχώρο Μεταίχμιο, καθώς και με άλλους φορείς.

Έχει τιμηθεί με το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ελληνικής Εταιρείας Χριστιανικών Γραμμάτων 2001 για το μυθιστόρημα «Το Ξέφωτο». Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων και της Εταιρείας Λογοτεχνών & Συγγραφέων Ηπείρου.

Από το 1991 είναι αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Ιδρύματος Βαρόνου Μιχαήλ Τοσίτσα, το οποίο από τη δεκαετία του ’50 συνέβαλε αποφασιστικά στη οικονομική διάσωση και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής Μετσόβου.

Οι μαθητές του Ομίλου Λογοτεχνίας έχουν διαβάσει πολλά από τα έργα της και θα έχουν τη χαρά και την τιμή να συνομιλήσουν μαζί της για αυτά αλλά και για τις δικές τους λογοτεχνικές «δοκιμές» και προσπάθειες.

Στη συνέχεια της ημέρας, ο Όμιλος Λογοτεχνίας θα «φιλοξενηθεί» από τον Όμιλο Κινηματογράφου, τους μαθητές του και την υπεύθυνη φιλόλογο κ. Γιαννάκη και θα παρακολουθήσουν μαζί επιλεγμένη κινηματογραφική απόδοση λογοτεχνικού έργου, κάτι που αποτελεί άλλωστε και το θέμα της φετινής χρονιάς για τον Όμιλο Κινηματογράφου: «Η Λογοτεχνία στον Κινηματογράφο».

Θα ενημερώσουμε εκ νέου το site του CGS με όμορφες φωτογραφίες μας από την εκδήλωση.

Η υπεύθυνη του Ομίλου: Κ. Μαυροειδή

Φιλόλογος

 

Log in with your credentials

Forgot your details?