ΤΗΛΕΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΓΑΠΗΣ UNICEF 2016

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΗ ΦΙΛΙΑ

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του MYP στηρίζουν κάθε χρόνο το έργο της UNICEF, αφού μέσα από αυτό αποτυπώνεται και το δικό τους κοινό όραμα για την προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού στον κόσμο.
Φέτος οι μαθητές μας φιλοτέχνησαν τα «Βότσαλα της φιλίας» και μας κάλεσαν να συναισθανθούμε την αξία της ανθρώπινης φιλίας και τη συνεισφορά της στην επίλυση πολλών κοινωνικών προβλημάτων.
Επίσης δημιούργησαν ένα ξεχωριστό ημερολόγιο, επιθυμώντας μέσα από τα λογοτεχνικά κείμενα που επέλεξαν και το φωτογραφικό υλικό που δημιούργησαν, να προβάλλουν τη δύναμη της Αγάπης και της Φιλίας στον κόσμο.
Μία δύναμη που μπορεί να αλλάξει τον κόσμο, αφού γκρεμίζει τους τοίχους που χωρίζουν τους ανθρώπους και τους μαθαίνει να χτίζουν γέφυρες μεταξύ τους, να συγχωρούν, να συμπονούν, να μοιράζονται, να στηρίζουν ο ένας τον άλλον, να επιλύουν ειρηνικά τις διαφορές τους και τελικά να οδηγούνται σε δεσμεύσεις για το κοινό καλό.
Οι εθελοντές μας, στη διάρκεια του Christmas Fair του σχολείου μας, παρουσίασαν στους επισκέπτες τα αποτελέσματα της δουλειάς τους και το ποσό που συγκέντρωσαν το προσέφεραν στη UNICEF, θέλοντας να στηρίξουν τα παιδιά που βιώνουν το σκληρό πρόσωπο της φτώχειας και του υποσιτισμού.
Φέτος κοντά μας ήταν και η κυρία Δάφνη Βεργίδη, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της UNICEF, προκειμένου να στηρίξει τις προσπάθειες των μαθητών μας.
Την ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία της και την πολύτιμη βοήθειά της.

 

 

 

Log in with your credentials

Forgot your details?