Το CGS διοργανώνει για 12η συνεχή χρονιά το παγκόσμιο συνέδριο MUN στην Ελλάδα

To Μοντέλο των Ηνωμένων Εθνών – (Model United Nations-MUN) είναι η σημαντικότερη εκπαιδευτική εξομοίωση για τη διπλωματία, τις διεθνείς σχέσεις και τη λειτουργία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών παγκοσμίως στην οποία συμμετέχουν σχολεία από όλο τον κόσμο.

Μέσα από τοπικά προγράμματα και διεθνούς εμβέλειας συνέδρια MUN, διαμορφώνονται αποστολές μαθητών οι οποίες στη συνέχεια μεταβαίνουν στη Χάγη προκειμένου να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν στις εργασίες ενός παγκόσμιου συνεδρίου.

Με επιδείξεις δημόσιου λόγου, τεκμηριωμένης σκέψης και προτάσεων γύρω από διεθνείς προβληματισμούς, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν θεσμικές θέσεις στο Μοντέλο των Ηνωμένων Εθνών και να εργαστούν περαιτέρω σε διεθνείς ομάδες εμβαθύνοντας στη διεθνή διπλωματία, να ενδυναμώσουν τις ηγετικές τους ικανότητες και να αναπτύσσουν τις ικανότητές τους στην κατανόηση και την επίλυση πολύπλοκων προβλημάτων.

Στην Ελλάδα το παγκόσμιο συνέδριο MUN διοργανώνεται στο CGS το οποίο ετοιμάζεται να υποδεχθεί 650 μαθητές από όλο τον κόσμο.

Το CGS συμμετέχει από το 1996 στις διοργανώσεις Μ.U.N. και αυτό είναι το 12ο Συνέδριο που διοργανώνεται στις εγκαταστάσεις μας. Το CGS MUN Conference έχει αναγνωριστεί από το THIMUN Foundation ως ένα THIMUN – affiliated συνέδριο, αποκτώντας τη μέγιστη τιμή που ένα σχολείο μπορεί να λάβει από τον επίσημο Ευρωπαϊκό φορέα του MUN.

Από τις 8-10 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το 12ο Συνέδριο Model United Nations, στo CGS, με κεντρικό θέμα «The rise of populism» και με τη συμμετοχή 650 μαθητών και μαθητριών 14-18 ετών από 35 ιδιωτικά και δημόσια σχολεία της χώρας και του εξωτερικού και εκπροσώπων καθηγητών τους.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του παγκόσμιου συνεδρίου MUN στην Ελλάδα, το CGS έχει τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει δύο εξαιρετικά σημαντικούς ομιλητές: την Αγνή Μαριακάκη, ψυχολόγο, διαπιστευμένη NLP εκπαιδεύτρια Νευρο-γλωσσολογικού προγραμματισμού και διευθύντρια της εταιρίας MindSearch, τον Daniel Esdras, επικεφαλής της Ελληνικής Αποστολής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και τον Bryan Hoyt, οικονομικό σύμβουλο στην Αμερικανική Πρεσβεία. Τα βιογραφικά τους μπορείτε να τα δείτε στο παρακάτω link: http://cgsmun.gr/speakers/

Οι ομιλητές θα παραθέσουν τις σκέψεις τους με αφορμή τo φετινό θέμα, σχετικά με τις συνέπειες της έξαρσης του λαϊκισμού σε όλο τον κόσμο και θα διερευνήσουν φαινόμενα όπως η ξενοφοβία, ο ρατσισμός και η αδιαφορία απέναντι στις πανανθρώπινες αξίες και στα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Το συνέδριο διαρκεί από την Παρασκευή 8 έως και την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου.

Οι ομιλίες θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο της τελετής έναρξης του συνεδρίου την Παρασκευή 8/12 στις 11:00 π.μ, στο χώρο πολλαπλών εκδηλώσεων του CGS και θα έχετε τη δυνατότητα να τις παρακολουθήσετε σε απευθείας μετάδοση μέσω του συνδέσμου: http://cgsmun.gr/live-stream/

Χορηγός επικοινωνίας του συνεδρίου είναι η εφημερίδα «Η Καθημερινή».

Log in with your credentials

Forgot your details?