Δράσεις Επαγγελματικού Προσανατολισμού στην Γ Γυμνασίου/IB MYP

Στο πλαίσιο του προγράμματος Career: Building Up my Future οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου συμμετέχουν σε δράσεις Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε σχέση με τα στοιχεία που είναι βοηθητικά κατά τη λήψη αποφάσεων και η εξερεύνηση επαγγελματικών δρόμων (επαγγελματικές μονογραφίες).

Συγκεκριμένα, τη φετινή χρονιά παρακολούθησαν Βιωματικό Εργαστήριο με τίτλο “Building Your Career Survival Kit: Navigating the Journey Ahead”. Οι μαθητές με βιωματικό τρόπο είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα χαρακτηριστικά της σύγχρονης αγοράς εργασίας.

Επιπρόσθετα, με αφετηρία τα στοιχεία του εαυτού τους και τον τρόπο που “αντικρίζουν τον κόσμο” διερεύνησαν τον τρόπο που εκφράζουν τις ανησυχίες τους και εντόπισαν τις αυτόματες σκέψεις τους.

Στη συνέχεια, καλλιέργησαν τεχνικές θετικής αναπλαισίωσης εξαλείφοντας περιορισμούς και στερεότυπα που φαίνεται να εμποδίζουν μελλοντικές τους επιλογές.

Τον Μάιο ακολούθησε δράση με τίτλο: «Explore, Discover, Learn» που είχε ως στόχο οι μαθητές να διερευνήσουν τους τομείς επαγγελμάτων που τους ενδιαφέρουν. Ανακάλυψαν παράγοντες που λαμβάνουμε υπόψη προκειμένου να αντιληφθούμε τα χαρακτηριστικά κάθε επαγγέλματος αναπτύσσοντας δεξιότητες έρευνας που σχετίζονται με το εργασιακό περιβάλλον. Μελέτησαν επαγγελματικές μονογραφίες και δημιούργησαν δικές τους για τα επαγγέλματα που τους ενδιαφέρουν.

Κατά τη διάρκεια της φοίτησής στην Α’ Λυκείου οι μαθητές θα συμμετέχουν σε διάφορες δράσεις οι οποίες διαρθρώνονται σε δύο φάσεις, με στόχο να οδηγηθούν σταδιακά στις κατάλληλες αποφάσεις για το μέλλον τους.

Log in with your credentials

Forgot your details?