Το CGS κατέκτησε το 1ο βραβείο στην κατηγορία της Δημιουργικής Γραφής του διαγωνισμού Αστέρι της Ευχής από το Make a Wish

Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) υλοποιεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής και παρακινεί τους μαθητές όλων των βαθμίδων να αξιοποιήσουν δημιουργικά το αστέρι και να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό μας!

Οι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν συλλογικές συμμετοχές, σε συγκεκριμένες κατηγορίες, έχοντας ως αφετηρία το φιλανθρωπικό έργο του οργανισμού, τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους για την αξία του εθελοντισμού και της προσφοράς, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής, αλλά και τις ιστορίες παιδιών ευχής.

To σχολείο μας συμμετείχε στο φετινό διαγωνισμό στην κατηγορία της Δημιουργικής Γραφής, που για το Δημοτικό είναι η συλλογική συγγραφή ενός ποιήματος.

Η συμμετοχή του CGS προέκυψε από στίχους και κείμενα που έγραψαν οι μαθητές της Γ’ Δημοτικού/IB PYP [Γ3 & Γ7] με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών της Γ’ Δημοτικού/IB PYP, κας Νικολοπούλου και του κ.Ρήττα, υλικό που στη συνέχεια επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός θεατρικής αγωγής, κα Μιχαλακίδη. Από το υλικό που συγκεντρώθηκε από τους μαθητές του Γ3 & Γ7 προέκυψε το ποίημα που έλαβε τελικά το 1ο Βραβείο, με τίτλο: “Σφιχτά κρατήσου απ’ τ’ όνειρο».

H βράβευση θα γίνει τον Οκτώβριο του 2023.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα των μαθητών και εκπαιδευτικών!

Log in with your credentials

Forgot your details?