Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Ο αθλητισμός και η εθελοντική δράση βοηθούν τους νέους να υπερβούν τον ατομισμό και να συνειδητοποιήσουν την ανάγκη για συνεργασία, ανιδιοτέλεια, σεβασμό και προσφορά στο συνάνθρωπο.

H Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού γιορτάζεται στις 6 Οκτωβρίου 2014 με θεματικό άξονα: «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι».

Την ημέρα αυτή οι μαθητές/τριες της Γ΄ Γυμνασίου ΜΥΡ4, της Α΄ Λυκείου ΜΥΡ5, της Β’ Γενικού Λυκείου και του IB DP των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα υποδέχονται τα παιδιά του Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα» και μετέχουν από κοινού σε αθλητικές δραστηριότητες.

Το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα» ιδρύθηκε το 1979 με την πρωτοβουλία μιας μητέρας παιδιού με αναπηρία και είναι Φιλανθρωπικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο. Προσφέρει εκπαίδευση και κατάρτιση σε προστατευμένα εργαστήρια για άτομα με ελαφρά και μέση νοητική υστέρηση, ηλικίας 14-25 ετών.

Ολόκληρη η σχολική κοινότητα, μαθητές και εκπαιδευτικοί, με χαρά συμμετέχουν στην οργάνωση και τις δραστηριότητες της ημέρας αυτής, με στόχο να αναδείξουν την κοινωνική διάσταση του Σχολικού Αθλητισμού, υπηρετώντας παράλληλα έναν από τους βασικούς στόχους του IB για την ανάπτυξη της κοινωνικής συνείδησης των μαθητών.

Σύμφωνα με το μήνυμα της ημέρας: όχι στο ρατσισμό, ναι στη διαφορετικότητα, όλοι ίσοι-όλοι διαφορετικοί, Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιοι Πρωταθλητές, μιλούν στους μαθητές και μοιράζονται τις εμπειρίες τους από τον αθλητισμό.

Οι αθλητές που δίνουν το παρόν είναι οι:

  • Μπουντούρης Νίκος (Παγκόσμιος Πρωταθλητής Καλαθοσφαίρισης)
  • Γερόλυμου Αγγελική (Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης)
  • Μελέτογλου Χρήστος (Ολυμπιονίκης Άλμα Τριπλούν)
  • Κρομμύδας Βασίλειος (Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο Τρίαθλο)
  • Ανδριόπουλος Σπύρος (Πρωταθλητής Ευρώπης Στίβο)
  • Γιακουμάτος Μάριος (Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην Ξιφασκία)
  • Ξενάκη Έλενα (Παγκόσμια Πρωταθλήτρια & Πρωταθλήτρια Ευρώπης στις Νεάνιδες  στο Water Polo)
  • Μιμίδη Μαρίλια (Παγκόσμια Πρωταθλήτρια & Πρωταθλήτρια Ευρώπης στις Νεάνιδες στο Water Polo)

Screen Shot 2016-05-30 at 10.33.09 PM

Log in with your credentials

Forgot your details?